Yarı final ilk maçında HellRaisers ile Publiclir.se karşı karşıya gelecekti. Dust2, Cache ve Cobblestone haritalarından oluşan yarı final maçı yine kıyasıya bir mücadeleye ev sahipliği yaptı. Publiclir.se her ne kadar etkili bir oyun göstermeye çalışsa da rakibine çok fazla dayanamadı ve Dust2 haritasından 16:12, Cache haritasından ise 16:10 gibi yakın skorlarla oyundan mağlup ayrıldı.

oskar csgo

Yarı finalin son karşılaşması ise Space Soldiers ile E-frag.net arasında oynanacaktı. Cache, Train ve Dust 2’den oluşan harita seçimlerinden sonra oyun başladı.

İlk harita olan Cache’de Terörist tarafında başlayan temsilcimiz iyi bir pistol round’dan sonra etkili oyununu koruyamadı ve ilk yarıdan 10:5 gibi bir skorla mağlup ayrıldı. İkinci yarıda ise etkili savunma oynayan ekibimiz maç sonunda skoru dengelemiş ve maçın uzatmalara gitmesini sağlamıştı. Uzatmalarda 4:2’lik skorla mağlup olan temsilcimiz maalesef ilk haritadan 19:17 mağlup ayrıldı.

İkinci haritanın Train olması E-frag.net ekibine bir avantaj olacağını düşündürmüştü, nitekim öyle de oldu. Birçok kez Train haritasında oynayan ekibimiz kaliteli bir takım oyunu oynayan E-frag.net ekibine karşı çok fazla direnemedi ve oyundan 16:4 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı.

Büyük finalistlerin ismi artık belli olmuştu. HellRaisers ve Bulgar ekip E-frag.net arasında geçecek olan büyük final yine BO3 üzerinden oynanacaktı.

Yapılan harita oylamalarında Inferno, Dust2 ve Cache haritaları seçilmişti. Her iki takım da işini şansa bırakmamaya çalışmış ve etkili olduğu haritaları seçmişti. İlk harita olan Inferno başladığında kimse bu kadar kıyasıya bir mücadele beklemiyordu. Berabere biten harita uzatmaya gitmiş ve uzatmalarda HellRaisers, oyundan 25:23’lük bir skorla galip ayrılmıştı. Şampiyonluk için bir harita daha kazanması gereken Hellraisers iyi oynadığı Dust2 haritasında şampiyonluk için mücadele edecekti.

Dust2 haritasında rakibini oyundan kopararak ilk yarıdan 11:4 galip ayrılan HellRaisers artık şampiyonluğa çok yakındı. İkinci yarıdan da 5:1’lik skorla galip ayrılan HellRaisers nihayet mutlu sona ulaştı ve şampiyon oldu.

Ödül havuzunun dağılımı şu şekilde oldu:

1. HellRaisers – €17.000
2. E-frag.net – €8.000
3-4. Publiclir.se – €2,500
3-4. Space Soldiers – €2,500
5-8. Preparation
5-8. CPH Wolves
5-8. dignitas
5-8.  SK