Tier 4: Genji, Tracer, Zarya

Şu an ki durumda, Genji oldukça güçlü görünüyor. Çok az karakterin, kesin galibiyete götüren domine yetisi vardır. “Dragon Blade” yeteneği, mobil oluşu ve yüksek hasar kabiliyeti sayesinde Genji, çoğu haritaların vazgeçilmezi oldu. Tracer, Zenyatta nerfine kadar oyunu domine eden bir karakterdi. Daha sonralarını yerini McCree gibi karakterlere bırakmış olsa da, hala “Capture” haritalarında büyük üstünlük gösteriyor. Bir çok durumda da kendisi hala güçlü bir tercih konumunda.

tracer_overwatch.

Tracer ve Genji her ne kadar güçlü olurlarsa da, McCree tehditi karşısında çok dikkatli olmaları gerekiyor. En ufak hatalarında McCree onları sersemletebilir ve direk kendilerini tekrar doğmak için geri sayarken bulabilirler.

Zarya, gün geçtikçe daha çok oynanıyor. Çünkü kendisi, McCree için en büyük tehdit. Takım arkadaşlarına verdiği bariyer sayesinde, McCree’nin sersemletmesinden kurtulabilir ve böylece daha rahat hayatta kalabilirler. Ayrıca bir tank karakterine göre fazla hasar vermesi ve eğer doğru zamanda kullandığı “Ultimate” yeteneği ile bir çok maçı size ve takım arkadaşlarınıza kazandırabilir.

Tier 5: Roadhog, Soldier: 76, Junkrat, Pharah, Bastion, Reaper, Symmetra

Junkrat, “King’s Row” gibi kısa checkpoint mesafesi olan haritalarda, verdiği inanılmaz hasarlarla oldukça popüler. Ancak son vuruşlardaki yetersizliğini de vurgulamak gerekir. Bu durum karşı takımın Lucio ve Mercy gibi destek karakterlerinin “Ultimate” yeteneklerini hızla doldurmalarına neden olur ve kendi takımını zor duruma sokar. Junkrat’ın “Ultimate” yeteneğinin çoğu karakterden güçsüz oluduğundan ve kolayca yok edilebilir olduğundan, seçilme olasılığı da düşürüyor.

Pharah, seçilebilecek güçlü karakterlerden biri. Ancak Widowmaker ve McCree ikilisinin çok seçilmesinden dolayı gökyüzünden rahatça atış yapamadığı düşünüldüğünde, sıralamada kendine yer bulmakta zorlanıyor. Yine de bir çok takım “King’s Row” gibi koridorların fazla hasar almadan uçabilmesine müsade ettiği ya da Hollywood gibi Y şeklindeki yolların önemli olduğu haritalarda, Pharah hala tercih ediliyor.

Overwatch-Pharah

Soldier:76 ve Reaper kendilerine, metada yer edinmekle mücadele ediyorlar. Çünkü McCree onların işini aynı oranda ya da daha iyi bir şekilde yerine getiriyor. McCree’nin sersemletmesi ve “Fan the Hammer” yetenek kombosuyla, Reaper’ın ikili pompalı tüfekleriyle, yakın menzilde veridiği ölümcül hasarı karşılıyor. Ayriyeten, Reaper’ın “Ultimate” yeteneğinin, McCree’nin sersemletmesi ile kolayca durdurulabildiğini de hatırlatalım. Soldier:76’nın sağlam bir hasarı, hızlılığı ve hızlı can yenilmesi mevcut. Ancak bu avantaj, Lucio’nun, diğer karakterlere sağladığı hızlandırma ve can yenileme ile avantaj olmaktan çıkıyor.

Roadhog ve Bastion bu sıralar metada çok daha sık gözükmeye başladılar. Roadhog’un devasa hasarı, kalkanları ve rakip tank karakterlerini yarıp geçmesine olanak sağlıyor. Ayrıca düşmanı çekme yeteneği, McCree’nin sersemletme yeteneği gibi mini bir sersemletmeye olanak sağlıyor. Ancak devasa gövdesi, onu kolay hedef haline getirmekte. Bastion, daha çok yeni oyunculara terör estiren bir karakter olmasına rağmen, her geçen gün daha fazla kullanıldığını görüyoruz. Bastion verdiği yüksek hasarla, Winston gibi bir tank karakterini bile saniyesinde yere serebiliyor. “Escort” haritalarında takım arkadaşlarının onu korumayı öğrenmesi sayesinde daha da popüler hale geldi. Ancak, Genji gibi karakterler tarafından kolay alt edilebilmesinden dolayı, “Capture” haritalarında bile duruma bağla bir seçim halini alıyor.

Tier 6: Hanzo, Mei, Zenyatta, D.va, Torbjorn

Hanzo’nun, seyrek kullanılan ve kesin sonuç sağlaması için şansa ihtiyaç duyulan bir yetenek setine sahip. Bu yüzden de kendisi, henüz metada bir yer bulabilmiş değil.  Mei, yeterli hasara sahip, düşmanı yavaşlatma yeteneği çok güçlü ve doğru kullanığıldığında buz duvarı, oyunun seyrini değiştirebilir. Ancak şu zamana kadar kendisi hiç bir takım kompozisyonunda yer bulamadı.

Zenyatta’nın, beta sonunda verdiği geniş çaplı can yenilemesinin (özellikle mobil karaktlere) kalkmasından sonra dominant bir karakterden, ikinci plana atılan bir karakter halini aldı. “Ultimate” yeteneği, Lucio’nun “Ultimate yeteneğine göre çok daha güçsüz oluşu ve can yenileme oranı diğer destek karakterlerine göre çok zayıf kalıyor. Bu durum, onu en az seçilen karakterlerden biri yapıyor. Diğer destek karakterlerine göre Zenyatta’nın en güçlü olduğu durum yaptığı hasarın fazlalığı. Ancak, Widowmaker metasında da bu oldukça güçlü bir avantaj olmuyor. Can havuzunun azlığı, Symmetra’nın verdiği kalkan ile örtülse de, mobil olmaması sebebiyle, Widowmaker’dan kaçması çok zorlaşıyor.

zenyatta-overwatch

D.va, eskiden mobil tanklar arasında en çok tercih edilendi. Ancak Winston’un, zıplama yeteneğinin bekleme süresi düşürüldüğünden beri geri planda kaldı. Özellikle de Winston’un yüksek hasarı ve D.va’nın “Ultimate” yeteneğinden daha role uygun bir “Ultimate” yeteneği olması, D.va’yı daha çok saha dışına itti. D.va’nın tek büyük avantajı, sahip olduğu yüksek zırh bonusu. Ancak devasa vücudu sayesinde, bu avantajı da ekarte ediliyor.

Torbjorn, yeni oyunculara ter döktüren başka bir karakter. Ancak yüksek seviyeli oyunlarda, oyunculara verdikleri, beklenenin çok altında. Hollywood gibi ilk noktayı savunduğunuz haritalarda sıklıkla görülmekte. Ancak yüksek seviyeli oyunlarda, inşa ettiği turretinin genelde kolaylıkla icabına bakılabiliyor ve takım arkadaşlarına bonus zırh vermek için sürekli bir yerlerden parçalar toplaması gerekiyor. Bu yüzden Torbjorn, gittikçe popülerliğini yitirmekte.