Takımlar için artık kader günü. İlk iki gün istediği sonuçları alamayan takımlar çeyrek final şanslarını play-off’lara bıraktı. İlginç sonuçların çıktığı maçlarda en çok üzülen taraftarlar NiP taraftarları oldu.

Astralis – Dignitas

İki Danimarkalı ekip yine karşı karşıya. BO3 üzerinden oynanacak maçta takımlar yaptıkları hataları bir nebze de olsa düzeltebilirlerdi. Cobblestone haritası ile başlayan maçta dignitas muhteşem bir geri dönüş yaptı ve maçı uzatmalarda 19:16 kazandı.

Sıra Mirage haritasına geldiğinde ise Astralis işin ciddiyetini kavramamış olacak ki ilk yarısını 13:2 önde kapattığı haritayı 16:10 gibi yakın bir skorla kazandı.

Sıra çeyrek finalistin belirleneceği Cache haritasına geldiğinde ise herkes kıyasıya bir mücadelenin yaşanacağını tahmin etmişti. Astralis’in 9:6’lık ilk yarı skoru bir avantaj sayılsa da dignitas ekibi maçtan kopmadı ve mücadeleyi sonuna kadar sürdürdü. Astralis takımının tecrübesinin konuştuğu ikinci yarıda bir sürpriz yaşanmadı. 16:14’lük skorla kazanan Astralis toplamda 2:1 öne geçti ve adını çeyrek finale yazdırdı.

NiP – Flipsid3

İlk gün istedikleri performansı gösteremeyen Flipsid3 oyuncuları ikinci gün ise şanslarını devam ettirmek için galip gelmeyi başarmışlardı. Play-off maçında NiP ile karşılaşan ekip ilk harita olan Overpass’ta NiP takımına 16:14 mağlup oldu.

İkinci harita olan Cache başladığında kimse Flipsid3’den böylesine bir performans göstermesini beklemiyordu. İlk yarısını 14:1 önde kapattığı haritadan 16:2 gibi bir ezici üstünlükle ayrılan ekip turnuvaya ne kadar iyi hazırlandığını göstermiş oldu.

Son harita olan Mirage başladığında ise sonucun ne olacağını kimse tahmin edemiyordu. Bir tarafta haritayı iyi bilen NiP takımı, diğer tarafta ise turnuvaya iyi hazırlanan Flipsid3. Terörist tarafında oyuna başlayan Flipsid3 8:7 gibi bir skorla ilk yarıyı önde kapattı ve yapması gereken işi yaptı. İkinci yarıda ise daha dikkatli oynayan ekip NiP takımını toplamda 16:11 yendi ve adını ilk defa çeyrek finallere yazdırdı. NiP ise çeyrek finallere gelemeden elendi.

Liquid – mousesports

nitr0 – EliGe – s1mple üçlüsünün önderliğinde geçen maçta Cobblestone haritasını 16:11, Mirage haritasını ise 16:6 kazanan Liquid ekibi çeyrek finallere kalmakta zorlanmadı. Daha önce mousesports’a karşı galibiyeti bulunmayan ekip hayranlarını sevindirerek güzel bir başarı elde etti.

FaZe – fnatic

Bir tarafta farklı ülkelerden oyunculara sahip FaZe, diğer tarafta ise son dönemde darbe almış ama yıkılmamış efsane Fnatic. Tecrübenin konuştuğu maçta fnatic galip gelen taraf oldu. Cache haritasını 16:6, Mirage haritasını ise 16:7’lik skorla kazanan fnatic adını bir kez daha çeyrek finallere yazdırdı.