CS:GO Major turnuvasında ilk üç gün heyecanını sizlere aktarmıştık. Zorlu geçen grup maçlarından sonra çeyrek finale kalan takımlar yollarına devam etti. Gruplarda alınan ilginç sonuçlar, turnuvada olabilecekleri erkenden kestiremeyeceğimizi bizlere bir kez daha gösterdi.

Astralis – Virtus.pro

Turnuva öncesinde kjaerbye’den gelen kötü haberin ardından turnuvaya farklı bir oyuncuyla katılmak zorunda kalan Astralis. Gruplarda oynadığı son maç öncesi bu sefer dupreeh’ten gelen kötü haberle bir kez daha şok yaşadı. Dupreeh yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle ameliyat olmak zorunda kaldı ve turnuvada daha fazla oynayacağını duyurdu. Astralis’in yeni oyuncusu koçları “zonic” olmuştu.

Diğer tarafta ise artık bir çıkış yakalamak isteyen Polonyalı Virtus.pro ekibi vardı. Gruplarda gösterdikleri performansı devam ettirmek isteyen ekip, turnuvaya çok iyi hazırlandıklarını gösterdi.

Overpass haritası ile başlayan maç ilk yarıda Virtus.pro’nun ezici üstünlüğüyle başladı ve ilk yarı bittiğinde skor 12:3 Virtus.pro lehineydi. İkinci yarı başladığında ise Astralis takımı bir kez daha ne kadar iyi bir şekilde Anti-terörist savunması yaptıklarını kanıtladı. Turnuva ortasında bir oyuncularını kaybetmiş olsalar bile muhteşem bir oyun sergilediler ve ikinci yarı sonucu 15:15’e getirerek oyunu uzatmalara götürmeyi başardı. Uzatmalarda kendine gelen Virtus.pro geçte olsa maçı kazanmayı başardı ve durumu 1:0’a getirdi.

Train haritası ile devam eden maçta bu sefer Astralis takımı yine Anti-terörist tarafında savunma yeteneklerini gösterdi ve ilk yarıyı 11:4 önde kapattı. Önceki haritada yaşanan geri dönüş bizlere harika bir seyir zevki yaşatmıştı. Aynı durum bu sefer Virtus.pro lehine Train haritasında oldu. İkinci yarıda yine durum 15:15 olmuştu ve maç bir kez daha uzatmalara ev sahipliği yapacaktı. Virtus.pro uzatmalarda rakibine round şansı vermedi ve dört round üst üste kazanarak adını yarı finallere yazdırmayı başardı.

SK – Flipsid3

Çeyrek Finallerin ikinci maçında bir tarafta son şampiyon Brezilyalı ekip SK diğer tarafta ise önceki maçta Ninjas in Pyjamas’a karşı muhteşem bir zafer elde etmiş Ukraynalı Flipsid3 ekibi.

Mirage haritasında yaşanan kıyasıya mücadelede SK ekibi kontrolü sürekli olarak elinde tutmayı başardı. İlk haritadan 16:7’lik skorla galip ayrılan SK yarı finallere bir adım daha yaklaştı.

Nuke haritası ile devam eden maç dengeli bir oyun ile başladı. Flipsid3 tarafı daha fazla risk alarak oynasa da SK ekibi oyununu korudu ve ilk yarıdan 9:6 galip ayrılan taraf oldu. İkinci yarıda aldığı riskleri kat be kat arttıran Ukraynalı ekip oyunun kontrolünü kısmen ele geçirmeyi başardı. SK ekibi ise rakibinin agresif oyununa cevap vermekte güçlük çekse de haritayı uzatmalara götürerek, şansını uzatmalara götürmeyi başardı. Uzatmalarda oynanılan 6 roundun 4’ünü kazanan Brezilyalı ekip adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Natus Vincere – Team Liquid

Maç öncesi favori olarak gösterilen Na’Vi ve son turnuvada gösterdikleri güzel performanstan sonra benzer başarıyı gösterebilecek potansiyele sahip Liquid takımı.

Train haritası ile başlayan BO3’lük seri.  Liquid kontrolünde başladı. Anti-terörist tarafında daha etkili oynayan Amerikan ekip, kontrolü elinde tutarak ilk yarıyı 10:5’lik skorla kazanmayı başardı. İkinci yarıda Anti-terörist tarafında yer alan taraf ise Na’Vi olmuştu. İkinci yarıda flamine liderliğinde etkili oyun sergileyen Na’Vi, 11:1 gibi farklı skor elde etti ve toplamda 16:11’lik skorla ilk haritadan galip ayrıldı.

Yarı final şansını sürdürmek isteyen Liquid ekibi bu sefer şansını Nuke haritasında kullanacaktı. Terörist tarafında başladıkları ikinci haritaya ilk yarıda 8:7 geride kapattı. İkinci yarıda ise Hiko ve s1mple’nin etkili oyunuyla 9:4 kazanmayı başaran ekip toplamda. 16:12 kazandı.

Artık her iki takım içinde son şans Cobblestone haritasıydı. Na’Vi’nin bu haritada zaman zaman yaşadığı sorunlar, Liquid ekibi için bir umut ışığıydı. Haritaya terörist tarafında başlayan Liquid ekibi ilk yarıda çok rahat bir oyunla rakibine az sayıda round şansı tanıdı. 13:2’lik ilk yarı galibiyetinin ardından yarı finale atmaları gereken son bir adım kalmıştı. Na’Vi oyunun kontrolünü ele geçirmek için elinden gelen her şeyi yapsa da artık her şey için çok geçti. Amerikan ekibi Liquid çok önemli bir işe imza atmış ve yarı finallere kalmayı başarmıştı.

Gambit Gaming – fnatic

Çeyrek finale kalarak iyi bir iş başaran Rus ekibi Gambit, çeyrek finalde İsveç efsanesi fnatic ile karşılaştı.

fnatic üstünlüğüyle geçen Train haritasında 16:5’lik skorla galip gelmeyi başaran İsveçli ekip yarı finale bir adım daha yaklaştı.
Cache haritasıyla devam eden seri, benzer şekilde fnatic üstünlüğüyle geçti. Skor olarak 16:3 gibi farklı skor elde eden fnatic, yarı finale kalmayı başardı. Seyir zevki açısından diğer maçlara göre kötü olan maç aslında bir hayli sıkıcıydı.