Rekabetçi oyun platformu FACEIT ve PUBG Corp. bir araya gelerek, PUBG esporunun 2019 sezonundaki ilk etkinliği için bir araya geldi.

Aralarında FACEIT London CS:GO Major gibi etkinlikler bulunan, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki en büyük espor etkinliklerinin organizasyonundan sorumlu FACEIT ve Pubg Corporation ortaklığıyla düzenlenecek FACEIT Global Summit: PUBG Classic, 2019 sezonunun ilk global etkinliği olacak. Aşama 1’in bitişini kutlayacak bu etkinlik, PUBG Classic serisinin ilk şampiyonunu taçlandıracak.

Geçtiğimiz yıl, FACEIT, PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS (PUBG)‘yi rekabetçi oyun platformuna dahil etmiş, her ay 15 milyonun üstünde oynanma görmüştü. Platformun entegrasyonu, oyunculara PUBG’deki rekabetçi yetenek ve tecrübelerini artıracak eşi benzeri görülmemiş fırsatlar kazandırmayı planlıyor. Partnerlik, FACEIT’in bu Bahar Londra’da düzenleyeceği global PUBG etkinliği ile daha da pekişecek.

The ExCel London, Aşama 1’in bitişinde Kuzey Amerika (NPL), Avrupa (PEL), Kore (PKL), Çin, Japonya (PJS), Çin Taipei/Hong Kong/Macao, Güneydoğu Asya, Latin Amerika ve Okyanusya bölgelerinden 24 takım ağırlayacak. Summit, FACEIT PUBG Showdown’da yer alan 6 takımın şov maçına da sahne olacak. Üç aylık çevrimiçi turnuva serisi Showdown, 8 Şubat’ta başlamıştı. Her ay, en iyi iki takım 29 Mart’taki Summit’e direkt davet alacak.

Geçtiğimi yıl, PUBG Corporation, espor odaklı oyun içi eşyaların %25’lik bir kâr payının takımlara gideceği, böylece takımlarının finansal eko sistemine yardım edecek bir plan açıklamıştı. Bu destek bu yıl da devam edecek ve FACEIT gibi üçüncü parti kuruluşlar tarafından düzenlenen rekabetlerle paralel ilerleyecek, böylece dahil olan herkes kararlı ve kârlı bir ilerleme gösterebilecek.

FACEIT’in Kurucularından ve CBO’su Michele Attisani‘nin yorumu şöyle:

“Platform entegrasyonundan beri PUBG ile inanılmaz bir macera içindeydik. Espor ekosistemi, oyunculara verilen motivasyon ve hayranlarla iletişime geçen bir takvim oluşturmanın kötü bir yanı yok. Bütün dünyadan en iyi takımların toplandığı ilk premier etkinlik için partner seçilmekten oldukça memnunuz.”

PUBG Corporation Global Espor Müdürü Jake Sin:

“PUBG esporunun bir sonraki bölümünde, FACEIT ile ilk PUBG Classic etkinliğimizde çalışmanın ve Dünya’nın en iyi Battle Royale Espor Takımlarını Birleşik Krallık’a davet etmenin heyecanını yaşıyoruz. FACEIT’in espor yeniliklerindeki rekoru ve canlı etkinliklerdeki kanıtlanan başarısı hayranların FACEIT Global Summit’te hak ettikleri değeri görmelerini sağlayacak.”