Avrupa ve Kuzey Amerika’nın en büyük espor etkinlikleri düzenleyen platformlarından biri olan FACEIT, Londra’daki son model FACEIT Stüdyo’da Ağustos 2019’dan Ağustos 2020’ye kadar sürecek olan yepyeni Quake Pro League’i düzenleyecek olmanın heyecanını yaşıyor. Quake Pro League açılışı QuakeCon 2019’da yapacak ve 20 seçilmiş oyuncunun yıl boyu lineer turnuva yapısında mücadelesine tanıklık edecek. Quake Pro League’in tamamı FACEIT platformunda oynanacak ve dünya çapında yayıncılar bu mücadeleyi Londra, Earlsfield’daki FACEIT Stüdyo’dan dünyanın dört bir yanındaki fanlara sunacaklar.

Quake Pro League, Quake ve FACEIT’in zengin tarihindeki en son girişim.

Öncü rekabetçi oyun platformu, hayli popüler olan FACEIT Sunday Cups’ı her hafta FACEIT Stüdyo’da Quake topluluğunun yeniden canlanan rekabetçi ekosistemi kutlaması için yarattı. FACEIT ayrıca QuakeCon2013 ve 2014’teki Quake takvimindeki önemli anları da derlemiş ve platformda sekiz efsanevi oyuncuyu bir araya getiren FACEIT: Legends Cup’ı sunmuştu. D.I.C.E 2016 ve 2917 de ayrıca FACEIT QuakeWorld Tournament’a yer vermiş ve oyun endüstrisinin en etkili isimlerini 1v1 formatlı turnuvada karşı karşıya getirmişti.

Quake Pro League, QuakeCon 2019’da başlayacak ve QuakeCon 2020’ye kadar sürecek. Dünyanın en iyi oyuncuları 10 tanesi Kuzey/Güney Amerika’dan ve 10 tanesi Avrupa/BDT’den olmak üzere QuakeCon 2019’da mücadele ederek global sıralamalarını kazanmaya çalışacaklar ve Quake Pro League’deki serüvenlerine adım atacaklar. Yeni bir rekabetçi modu olan Timelimit Duel, Quake Pro League için oyuncuların sahip olduğu akılalmaz kabiliyetleri sergilemeleri ve fanların aklını alacak “comeback”lere olanak tanıyan daha geniş kontrol imkanı sağlaması için özel olarak hazırlandı. QuakeCon 2019’dan sonra, FACEIT’teki ilk lig maçları Ağustos’ta haftalık çevrimiçi stüdyo yayınlarıyla her Pazar günü enrakda olacak. Çevrimdışı Major ve Minor etkinlikler ise Kasım 2019, Şubat 2020, Mayıs 2020 ve QuakeCon 2020’de final olmak üzere düzenlenecek.

Quake Pro League dünyanın en iyi oyuncularını ekrana taşırken, rekabete aç olanlar da Quake Challengers’ta profesyonelleri tahtından indirme şansına sahip olacaklar! FACEIT’te haftalık çevrimiçi rekabet, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa ve BDT’den tüm oyunculara açık olup Quake Pro League’e paralel şekilde devam edecek. En yüksek sıralamaya sahip dört oyuncu (2 K/G Amerika ve 2 Avrupa/BDT) da çevrimdışı etkinliklere katılma hakkı kazanacak! Bu oyuncular garanti ödüller kazanacak ve en düşük sıralamadaki Quake Pro oyuncularını eleme maçlarında devirmeye çalışarak onların yerlerini bir sonraki aşamada alma fırsatı yakalayacaklar.

FACEIT’in Kurucu Ortaklarından Michele Attisani, “Quake FACEIT’in temel taşlarından biri. Tüm kurucular Quake III rekabetçi sahnesinde oldukça aktif oyunculardı ve bizim espor tutkumuzun ilk kıvılcımı buydu” dedi. “Rekabetçi Quake ilk çevrimiçi espor topluluklarından birinin ortaya çıkışına sahne oldu, ve bizler de dengeleri değiştiren bu yeni ligin ikonik esporun şekillenmesine yardımcı olmasından ötürü çok heyecanlıyız. Londra’daki yenilikçi stüdyomuzdan yapacağımız yayınlara yönelik büyük planlarımız var ve dünyanın her köşesinden fanlara bütün bir yıl boyu sürecek Quake rekabetini getirmek için sabırsızlanıyoruz.”

Battle Royale Pastası Bitti!