Riot Games, League of Legends’ın içinde tamamen yeni bir oyun türünü mod haline getirerek oyunculara yepyeni bir deneyim sunuyor. Taktik Savaşları oyun modu, sahip olduğu yeniliklerle adeta “oyun içinde yeni bir oyun” deneyimi sunuyor. Taktik Savaşları’nın, League of Legends formatından en büyük farkı ise bu modda oyuncuların tek başına mücadele edip zafere ulaşmaya çalışması.

Yeni modla birlikte 8 oyuncu, geriye sadece bir kişi kalana kadar birbiriyle 1’e 1 oyunlarda mücadele ediyor. Kazanmak için rasgele belirlenen bir şampiyon havuzundan en iyi kombinasyonu oluşturmaları gereken oyuncular, eşyalarla şampiyonlarını güçlendirerek onları zafere götürecek savaş düzenini oluşturmak için mücadele ediyorlar.

Taktik Savaşları İki günde 3.5 milyon saatten fazla izlendi

Taktik Savaşları, çıkışı öncesindeki beta aşamasında bile dünya çapındaki yayıncılar tarafından büyük ilgi gördü. Twitch platformundaki beta yayınlarıyla ilk 2 günde 3.5 milyon saatten fazla izlenen Taktik Savaşları, 27 Haziran 2019 tarihinden itibaren Türkiye Sunucusu’nda oynanabiliyor. Hem daha önce hiç LoL oynamamış ama bu yeni türü denemek isteyen yeni oyuncuların yeni bir hesap açarak hem de LoL’ün deneyimli oyuncularının League of Legends hesaplarını kullanarak hemen oynamaya başlayabileceği, tamamen Türkçe içerik ve seslendirme ile Türkiye’de.

Nasıl oynanıyor?

Her tur dükkanda altın harcayarak LoL şampiyonlarını takımınıza katıyorsunuz. Oyun boyunca aynı kökeni ve sınıfı paylaşan şampiyonları seçerek özellik ilaveleri açıp takımınızı güçlendiriyorsunuz. Ayrıca aynı şampiyonun üç kopyasını birleştirerek onu süper biçimine yükseltebiliyor; üç süperi birleştirdiğinizdeyse şampiyonun ultra biçimine ulaşıyorsunuz.

Takımınız rakibin tahtasına gittiğinde (rakibiniz de sizin tahtanıza gelebilir) savaş başlıyor. Savaş sırasında şampiyonlarınız otomatik olarak hareket eder, saldırır ve büyü kullanır. Tıpkı LoL’de olduğu gibi şampiyonlarınızdan tam verim alabilmek için takım kompozisyonlarınızı doğru seçmeli ve onları doğru konumlandırmalısınız.

Her bir turun sonunda gelecek turlarda harcamak için altın kazanıyorsunuz. Ara sıra herkes özel bir etkinlik için toplanarak çeşitli güç düzeylerindeki tek bir şampiyon kadrosundan seçimler yapıyor. Oyuncuların seçim yapma sırası, mevcut sıralamalarının tersine göre belirleniyor. Böylece geriye düşen oyuncuların geri dönme şansı oluyor. Takım savaşlarını istikrarlı şekilde kazandığınızda can kaybetmekten kaçınıp rakiplerinize hasar verebiliyorsunuz. Ayakta kalan son oyuncuysanız oyunu kazanıyorsunuz. Bunu yaparken ara ara ifadelerinizi sıralamayı da unutmayın.

Daha fazla bilgi için LeagueOfLegends.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Battle Royale Pastası Bitti!