Geçtiğimiz günlerde PC Gamer editörü Tim Clark, Hearthstone oyun yapımcısı Ben Brode ile yeni gelecek ranked oyunda format ayrımı ile ilgili bir röportaj yaptı. Röportajın ana maddelerini sizler için yorumladık.

  • Geçiş öncesi kartlarda yapılacak denge ayarlamalarında herhangi bir kart bufflanmayacak. Buradan şunu anlıyoruz ki genel yapı itibariyle kartların gücünden Blizzard bu anlamda memnun. Şu an kullanılan formattaki kartlarda denge ayarlaması yapılması gerekiyorsa güçlü kartların diğer kartların ayarına çekilmesi ileride daha değerli ve ilginç kartların geleceği anlamına geliyor.
  • Kartlarda yapılacak değişiklikler minimum 2 maksimum 20 kart içerecek ve yapılacak değişiklikler minimum seviyede tutulacak. Burada istenen eski oyuncuların daha önceden edindiği tecrübeyi baltalamayacak kadar az kart değişikliği yapmak. Yani, sadece birkaç kartta yerinde ve gerekli olan güçlü değişiklikler göreceğiz. Değiştirilecek kart sayısının 20 ile sınırlı olması, Standard Format’ta şu an kullanılabilecek olan BRM, LoE ve TGT kartlarının çok fazla değiştirilmeyeceğini düşündürtüyor.
  • Bütün dengeleme eforu Standard üzerine yoğunlaşacak, Wild dengesi daha çok reaktif olacak. Blizzard tarafından doğru bir karar aslında. Standard Format Blizzard’ın e-spor alanında yapacağı turnuvalarında resmi formatı olacağı için daha dengeli bir oyun yapısına kavuşmak adına Standard Format üzerine eğilmeleri doğru. Buradan değişikliklerin daha çok Basic ve Classic setlerde görüleceğini de anlıyoruz. Wild Format biraz daha reaktif önlemlere sahne olacak. Wild Format önce gözlenecek ve denge sorunlarına sonradan müdahale edilecek. Burada da Wild Format için her zaman daha fazla güncelleme bekleyebiliriz.

hearthstone

  • Wild Format, oyunculara daha eğlenceli bir format sunacak. Açıklamalardan sonra community’nin Wild Format için gösterdiği çekinceyi paylaşmıyor Ben Brode. Çok fazla sayıda karttan oluşacak olan kombinasyonların günümüzdeki Hearthstone tecrübesinden çok daha fazla eğlence ve ilginçlik katacağını düşünüyor. Bazen denge sorunları bir oyunu daha ilgi çekici hale de getirebiliyor tabii.
  • Yeni kahramanlar yolda. Bildiğiniz gibi oyunun orijinal kahramanlarının yanında geçtiğimiz yılın bahar aylarında oyuna 3 yeni kahraman daha katılmıştı. Alleria Windrunner, Magni Bronzebeard ve Medivh. Diğer oynanabilir 6 class için de kahramanların yolda olduğu müjdesini almak sevindirici. Bakalım kimler gelecek?
  • Esneklik ve çeşitlilik gelecek. Ayrıca Standard Format’tan ayrılacak olan kartların oyun mekaniğine etkisi daha iyi gözlemlenebileceği için gelecek eklenti paketinde eklenecek kartların dengesini ayarlamak konusunda kart yapımcılarının istedikleri esnekliği kazanacakları belirtiyor.
  • Günlük Görevler takip altında. Bir sürpriz açıklama da Dailyler ile ilgili. Oyunda verilen günlük görevler üzerinde uzun bir süredir üzerinde çalışmadıklarını ve burada bazı yeniliklere gitmenin gerekliliğinden bahsediyor. Kendi içlerinde daily’leri nasıl daha eğlenceli hale getirebileceklerini düşünüyor olduklarını da belirtti.

Yenilikleri heyecanla bekliyoruz…