Gambit, Asrtalis’i yenmesinin ardından PGL Krakow Major’ın ilk finalisti oldu. Yarı final maçının ardından Rustem “mou” Telepov, yarı final maçı ve alandaki atmosfer hakkında konuştu.

Overpass haritasında Astralis’I 16-10 yenen Gambit cephesinde Rustem “mou” Telepov’un 33 Kill’lik performansı göz doldurdu. Kendi seçtikleri haritanın ardından, Inferno haritasında 8-16’lık skorlar ile Astralis galip geldi.

Gambit’in son harita’da 12-6 öne geçmesinin ardından, Danimarka’lı ekip büyük bir geri dönüşe imza atacaklarına herkesi inandırdılar ve skoru 13-12’ye getirdiler. Danylo “Zeus” Teslenko, bu duruma dur demek için sazı eline aldı ve 16-12’lik skorla, Danimarka’lıların ümitlerini suya düşürürken, Gambit’i büyük finale taşımayı başardı.

Yarı final maçının ardından Rustem “mou” Telepov röportaj verdi.

  • Astralis eşleşmesinden beklentiniz neydi? Veto sürecinden bahsedebilir misin?

Hangi haritalarda oynamak istediğimizi biliyorduk. Overpass ve Inferno. Özellikle Inferno’da kendimize çok güveniyorduk ama kendi oyunumuzu oynayamadık. 3. Harita seçimine gelirsek, biz Nuke haritasını banladık. Geriye Cache ve Train kalıyordu ve iki haritaya da hazırdık, Train’I seçtik ve kendimize olan güvenimiz yerindeydi.

  • Overpass haritasında kendinize ne kadar güveniyordunuz ? Geçmişe bakarsak Overpass her zaman sizin için iyi bir harita oldu ama şu sıralarda onda oynamayı bıraktınız. Sebebi nedir?

Overpass haritasında kendimize her zaman güveniyoruz ama son zamanlarda o haritada fazla pratik yapma şansımız olmadı, diğer haritalara yoğunlaştık ve o haritalardaki oyunumuzu güçlendirmeye çalıştık. Kendi oyunumu oynamamda beni cesaretlendiren kaptanımız Zeus’tu. Yapmak istediğim her şeyi yapmama izin veriyordu, istediğim zaman saldırıp, istediğim zaman bekliyordum. Bu sebepten ötürü güzel bir performans sergiledim.

  • Inferno’daki problemlerinize değinmiştin. Bahsettiğin problemlerin üstünden geçme şansınız oldu mu? Neden Inferno haritasındaki maç Astralis’in üstünlüğünde, tek kale maç gibi geçti?

Inferno’da oynamaya hazırdık. Rakibimizin oynadığı son iki maçı da dikkatle izlemiştik ama yanlış kararlar verdik. Daha farklı oynayacaklarını düşünmüştük. Ekonomimizi alt üst ettiler ve maç boyunca 1 kez bile AWP alamadım, o yüzden kaybettik.

  • Train haritasına bakarsak, maça çok iyi başladınız ve ilk yarıyı güzel sonlandırdınız. Ardından “Pistol Round”’unu da kazandınız ama maçı sonlandırma konusunda problemler yaşadınız. Maç 12-6 iken neler olduğunu ve “Eco Round”unda Zeus’un size neler anlattığını bizlere anlatabilir misin?

Terörist tarafında oynadığımız süreçte, bir kaç round kazanmıştık ve maçı kazanabileceğimizi düşündük ve bu bizde gerginliğe yol açtı. Bu sebepten ötürü, ivy ve middle’ı tutmaya karar verdik ama her şey ters gitmeye başladı. Hepimiz gerilmiştik ve herkes kendi fikrini anlatmaya çalışıyordu.

Zeus hepimizi sakinleştirdi. Sadece 2-3 taktiksel round kazanmamız gerekiyor ve kaybedecek bir şeyimiz yok dedi gerçek bir lider edasıyla. Zeus hepimizi sakinleştirmeyi başardıktan sonra, maçı kazanmayı başardık.

  • Büyük finale erişmiş olmak sana ne ifade ediyor ve yarı final maçınızı kazandığınızda atmosfer nasıldı?

Hala büyük finale çıktığımıza inanamıyorum. Yarı final maçını kazandığımızda, hepimizde büyük bir sessizlik hakimdi ve Twitter’a “biri beni uyandırsın” yazdım çünkü gerçekten bunun gerçek olduğuna inanamıyordum.

Bir önceki Major’da fnatic’e çeyrek finalde elendikten sonra, en büyük hayalimizi gerçekleştirmek için daha çok çalışmaya karar verdik. Son 6 aydır, kendi evimizde değildik. Ukrayna’daydık çünkü oradaki internet daha iyiydi ve gerçekten çok çalıştık. Major’ı kazanmak bizim en büyük hayalimiz ve bunu gerçekten çok istiyoruz.

  • Final maçında Immortals Virtus.pro maçının galibi ile oynayacaksınız. Kazanmak için nelere ihtiyacınız var?

Immortals gerçekten çok iyi bir takım ve ortaya koydukları performans çok iyi ama Polonya’da Virtus.pro’nun evinde Virtus.pro’u yenmeyi başarabileceklerini düşünmüyorum. Bana kalırsa Virtus.Pro finalde olacaktır. Bu stres ile bu gece uyuyabilecek miyim bilmiyorum ama yarın Virtus.pro’ya karşı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kazanmak istiyoruz.

AdreN: “Derin Bir Nefes Aldım, Kaybedecek Hiçbir Şeyim Yok”