PUBG Corporation, düşük donanım gereksinimlerini dengeleyerek temel oyun deneyimini sunmayı amaçlayan PUBG’nin ücretsiz uyarlaması PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS LITE’ın 10 Ekim’de 52 yeni Avrupa ve Orta Doğu ülkesinde hizmete gireceğini açıkladı. Ülkelerin tam listesi burada bulunabilir. Ön kaydı açık olan Lite’a şimdi ön kayıt yapan tüm oyunculara M416 (Desert Camo) ve AKM (Rockstar) silah skin’leri de dahil birçok oyun içi ücretsiz eşyalar verilecek. Ön kayıt, 8 Ekim’de Türkiye saati ile sabah saat 08:00’da sona erecekti. PUBG LITE şu anda Açık Beta’da, bu da test süresi boyunca istikrarın ve uyumluluğun sürekli olarak optimize edildiği ve geliştirildiği anlamına geliyor. Üstelik oyun Açık Beta aşamasını tamamlayıp resmi olarak yayımlandığında açık beta verileri sıfırlanmayacak.

PUBG LITE Geliştirme Direktörü, Minkyu Park “PUBG LITE, kurulduğu günden beri, düşük özellikli bilgisayarlara ve dizüstü bilgisayarlara sahip oyuncuların erişimine açık ama orijinal PUBG oyununun aksiyon ve çatışma deneyiminin aynı sofistikelikte olmasını sağlayacak şekilde tasarlandı. Ocak 2019’dan itibaren, oyunun kalitesini artırmak için topluluğumuzun geri bildirimlerini dikkatle dinlemek için çok çalıştık ve yeni eklenen ülkelerin nasıl tepki verdiğini ve oyunun gelişmeye nasıl devam edeceğini görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

PUBG LITE, daha önce oyuna erişemeyen oyuncuları, Lite üzerinden PUBG orijinal oyununun heyecan ve coşkusu ile oynama şansı sunuyor. PUBG’de oyuncular gökyüzünden ıssız bir adaya inerek toplamda 100 rakip arasında hayatta kalma mücadelesi verecekler. Silahları, araçları ve malzemeleri toplarken, uyguladıkları stratejilerle rakiplerini yok ederek ayakta kalan son kişi olmaya çalışacaklar. Oyunun 10 Ekim’de piyasaya sürülmesinin yanı sıra, oyuncular PUBG Lite ile oyunun yanında Aşağıdaki içeriklere de erişebilecekler.

4 VS 4 Maçlar

PUBG LITE’da yeni bir 4vs4 modu bulunuyor. Bu modda, iki adet dört kişilik manga, hayatta kalmak için savaşırken oyunun hızı ve atmosferi de bu sınırları zorluyor. Bu mod, eski nakliye konteynırları ve araçların bulunduğu ıssız bir depoda geçiyor. Bu da ekiplerin birbirlerini üstün taktiklerle alt ederek rakip takımı 40 kez eleyen ilk ekip olup oyunu kazanmalarına imkan veriyor.


Yeni Sezon

LITE PASS: Ücretsiz! Hazırlanmakta olan yeni season pass bütün oyunculara ücretsiz olarak dağıtılacak ve sunduğu tamamlanabilir görevlerle oyuncular seviye atladıkça yeni oyun içi eşyalar kazandıracak. Daha fazlasını isteyen oyuncular için, daha fazla görevin ve ödül kilidini açma seçeneği sunan LITE PASS: Premium ve LITE PASS: Premium Plus’ı satın alabilirler. Son olarak, L-COIN adlı yeni bir oyun içi para birimi kullanılarak ayrı ayrı satılacak diğer özel öğelerin yanı sıra yeni Koleksiyoncu Sandığı (Collector’s Crate) ve Özel Sandık (Special Crate) da oyuna eklendi.

PUBG LITE 52 yeni Avrupa ve Orta Doğu ülkesine genişlediğinden İngilizce, Türkçe, Portekizce (BR), Portekizce (PT), İspanyolca (LA), İspanyolca (ES), Rusça, Almanca, Fransızca ve Lehçe gibi yeni dil destekleri de dahil olacak.

PUBG LITE,10 Ekim’de yayına girmeden oyuncular Launcher’ı şimdiden aşağıdan indirebilir:

https://lite.pubg.com/download/