Londra merkezli İngilizce kursu Stay Campus London, bir e-spor yetenek programı başlatarak bu sektöre yönelmeyi düşünen öğrencilere yol göstermede yardımcı olmayı planlıyor.

Program görsellik, yayın içerik yazarlığı, Rhytm Media, yaratıcılık ve ses dersleri içeriyor. E-spor yorumcusu Toby “TobiWan” Dawson’ın da deneyimlerini öğrencilerle paylaşacağı program için kayıtlar başladı.

Stay Campus London’da genel müdür Mariana Ulanowicz program ile ilgili yaptığı açıklamalarda “Stay Campus’ta hedefimiz öğrencilerimizin dil öğrenme becerilerini, kişisel, akademik ve profesyonel yönlerini geliştirmek. E-spor, milyonlarca genci etkisi altına almış ve 2019 yılına kadar milyar dolarlık bir endüstri haline gelmiş bir sektör. Amacımız dünya çapındaki öğrencilere yeni kültürleri keşfetme imkânı sunan, İngilizcelerini iyileştirmeleri ve yapacakları seyahatlerinde kullanabilmek üzere en iyi becerileri kazandırmak için fırsat sunan unutulmaz bir deneyim sunmak.” ifadelerine yer verdi.

Program öğrencilere pratik alıştırmalar sağlayacak 20 saatlik bir e-spor öğretimi sunuyor. İsteyen öğrenciler ise  bu temel kurs üstüne 15 saatlik ekstra ders paketi de alabilecekler. Kurs, öğrencileri gerek kamera önünde gerek kamera arkasında, dünya çapında bir e-sporcu olmanın neler gerektirdiği hakkından fikir sahibi edecek.

E-spor yorumcusu olan TobiWan da bu programdan “Bu, 15 yıllık tecrübelerimi kullanarak öğrencilere çoğu insanın var olduğunu bile bilmediği kariyer yollarını sunmak için harika bir program.” şeklinde bahsetti.

Tabii ki de e-spor büyümeye devam ettikçe daha fazla insan e-spora gelir elde etmek için bir yatırım alanı olarak bakacak. Her oyuncunun birden bire dünyaca ünlü bir e-spor yeteneği haline gelemeyecek olduğunu varsayarak, kariyerine e-spor dalında ilerlemek isteyen insanlar için bu tür kursların faydalı olabileceği söylenebilir. Bu tür bir kurs daha önce olmadığı için kurusun verimi ve geri dönüşleri hakkında kesin ve verilere dayalı bir yorum yapabilmemiz ise şu an için mümkün değil.