Şangay DotA turnuvasının 3. günü ile bendeniz yine buradayım. Bugün, geride bıraktığımız 2 günün yanında pek bir aksilik yaşamadık fakat bolca drama izledik diyebilirim.

2GD’nin kovulmasından bahsetmiştik. Bugün de bu olayın ardından Gabe’den hoş olmayan ve ağır bir üslup ile bir açıklama geldi. Gabe – 2GD ile ilgili haberi buradan okuyabilirsiniz.

27 Şubat – C Grubu Maçları #3

C Grubu‘nda; OG, Team Archon, LGD Gaming ve 2014 The International’ın şampiyonu Newbee yer alıyor.

C Grubu’nda, OG – Team Archon maçı, Türkiye saatiyle sabaha karşı 03:16‘da başladı. 24 dakika süren mücadelede ön plana çıkan Lone Druid ve Earthshaker; bizlere Cr1t- & Miracle- ikilisinin oynadığı oyuna özlemimizi bir kez daha pekiştirmiş oldu. OG, ilk maçta zorlanmadı ve 1-0 kazandı.

Team Archon, ikinci maç için gerek seçtikler hero’lar gerek ise ilk dakikalardaki oyun stilleriyle ilk maçın yenilgisiyle kaybettikleri morali bu maçı kazanarak bulabilirler mi diye içimden geçirmiş ve öyle not almıştım. 41 dakika süren 2. maçta Phantom Lancer,(Miracle-) Batrider ve Lion üçlüsü, Batrider sayesinde kilit oyuncularını(OD, Ember Spirit) oyundan düşürdüler. Fakat bunun öncesinde early game dediğimiz, oyunun ilk dakikalarının da hakkını vermemiz gerekecek ki Team Archon daha etkiliydi. Kill üstünlüğü Archon’da olmasına rağmen, OG’nin oyun stratejisi öyle güzel işledi ki, 23-22 gibi bir skorla maçı 2-0 kazanarak yollarına devam ettiler.

major1

Gelelim grubun diğer maçı olan LGD Gaming – Newbee maçına. Açıkçası maç başlarken(OG – Team Archon ile aynı anda başladı) korktuğum bir konu vardı: Çinli DotA oyuncularının çok uzun süren farmları, takım savaşlarından kaçınmalarıydı. Fakat korktuğum başıma gelmedi. Karşılıklı pick’lere baktığımızda aklımıza gelen birkaç şey vardı. Spectre ve Shadow Shaman arasındaki olayların, Spectre’ın Radiance farmladıktan sonrası ve öncesi olduğunu düşünüyorduk, öyle de oldu. Zira hem Jugger’ın hem de Enchantress‘in ilk oyunu kazanmalarındaki büyük payı atlamayacağım. Oyundaki en önemli item’lardan biri olan Radiance, hem Shaman’ı hem de IO’yu aynı anda düşürdü desem abartmamış olurum sanırım.

İkinci oyunda ise yine karşılıklı pick’lere baktığımızda, üstün olan tarafın Newbee olduğunu görüyoruz. Beastmaster, Sven ve Enchantress üçlüsü, oyunu öyle güzel domine etti ki, hem Furion, hem middle’daki Puck, hem de Drow Ranger etkisiz kaldı. Visage, her ne kadar LGD‘nin oyunda kalması için çabalasa da maalesef tek başına bu çabası yetersiz kaldı ve skor 1-1‘e geldi.

major2

Ve son maç. Açıkçası şu anda okuduğunuz iki maçın da ortak bir noktası var. Enchantress ve Juggernaut. İki takımdan biri bu iki hero’dan herhangi birini pick’lediğinde oyunu kazandılar. Tabii ki bu ikisi bir oyunu kazanmak için yeterli değil, fakat Ember, Night Stalker ve Morphling’e karşı bir Phantom Lancer izledik. Ve inanılmaz işler çıkarttı. 52 dakika süren maçı ise 24-15’lik bir skorla durumu 2-1’e getirip kazanan LGD Gaming oldu.

Kaybedenler maçı ise Team Archon – Newbee arasında Türkiye saatiyle sabah 07:48’de başladı. Oyun 46 dakika sürmüş olsa da tek bir hero’ya değinip, bu maçın analizini de burada bitireceğim: Sven. 464 last hits, 8k gold ve farmladığı item’lar ile Dark Seer & IO’nun da yardımıyla muazzam bir ilk oyun çıkarttılar ve ilk maçı aldılar.

 İkinci oyun da yanılmıyorsam ufak bir teknik arıza yüzünden saat 9’da başladı. Açıkçası şunu söylemem gerekiyor: Bu analizi okuyanlar, eğer bu maçın bir analizini bekliyorlar ise boşuna ümitlenmesinler. Sizlerden isteğim, bu maçı indirip, mısır patlatıp yanınıza da çayınızı alıp oyunun başından sonuna kadar Puck ve Spectre ikilisini izlemeniz. Sanıyorum turnuvadaki en eğlenceli maçlardan biri oldu. Yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere, bu iki hero seyir zevki yüksek bir oyunla kazanmayı bildi ve 2-0 ile Team Archon’ı adeta tokatladı.

CcOFtoKWIAQdz9n

Kazananlar maçında, OG – LGD Gaming arasındaki maçı izledik. OG, ilk maça Miracle-‘ın Slark’ı ile kelimenin tam anlamıyla “efsane” başladı ve 31 dakikada oyunu kazanmayı bildi. Fakat ikinci maç, turnuvanın yine sayılı maçlarından ve en uzun süre olan 75 dakikalık bir zaman diliminde bitti. Turnuva boyunca sıkça gördüğümüz Sven ve en az pick’lenen Visage ve LGD’nin vazgeçemediği Enchantress ile hem Doom’u hem de Jugger’ı oyun dışı bıraktılar. Turnuvanın en çok last hit’ini alan Sven(Maybe) yaklaşık 937 last hit’e ulaştı. Onu da rakibi Jugger 693 LH ile takip etti ama yeterli olmadı. Ve böylelikle skorlar eşitlendi: 1-1

major4

Son oyunda ise açıkçası LGD, Spectre ile oyuna tutunmaya çalışsa da bu pek yeterli olmadı. İlk oyundaki gibi bir Slark efsanesi izledik. Lone Druid ise bence OG’ye istediği katkıyı bu maçta sunamadı. Fakat OG, yine de kazanmayı bildi ve playoff’lara kazanmaya hak kazandı.

Qualification‘da ise LGD Gaming – Newbee karşılaşmasını tekrar izleyecektik. Hatırladığınız gibi grup karşılaşmasında karşı karşıya gelmişler ve LGD Gaming 2-1‘lik bir skorla OG ile eşleşmiş ve aynı skorla kaybetmişti. Team Archon’ı yenen Newbee’de böylelikle tekrar LGD’nin rakibi olmuştu.

Fakat, bu sefer korktuğum başıma geldi. Çin oyuncularının DotA oynayışlarını izlemek belirli bir dakikadan sonra ciddi anlamında insanın canını sıkabiliyor. Hemen hemen 1 saat süren oyunda, bir ara o kadar çok bunaldım ki, neredeyse uyuyacaktım diyebilirim. 45. dakikada sadece 20 kill görmek insanın bazen canını sıkabiliyor tabii. İki takım da farm’larını rahat rahat yapıp item’larını tamamladıktan sonra LGD, bu maçı kazanmayı bildi.

İkinci maç ise (şu anda oynanıyor) beklediğim gibi sakin geçmiyor. LGD‘nin vazgeçemediği Slark, Enchantress ve Lone Druid’in katkılarıyla oyunu domine etmeye(bu domine etmek kelimesi de tam Ömer Üründül gibi oluyor ama neyse) devam ediyorlar.


gger ve Sand King; 2. oyunda da yetersiz kaldılar ve 2-0 ile LGD, playoff’lara kalmaya hak kazandı.

Günün sonunda ise alınan sonuçlar  şöyle oldu:

23131

Olur da uykusuzluktan ölmezsem, yarın 4. gün ile görüşmek üzere. 🙂