Geçtiğimiz Perşembe günü Avrupa LCS sahnesinde duygulu anlar yaşandı. H2k Gaming’in nişancısı FORG1VEN kazandıkları maçın ardından yaptığı röportajda ileriki zamanda LCS’te oynayamama ihtimali olduğundan bahsetti. Sebebi ise kendisini askere çağıran mektuptu. Avrupa’nın en iyi nişancısı olarak tabir edilen bir oyuncu için kariyerinin orta yerinde bir askerlik hizmeti engel olarak belirmişti.

FORG1VEN’ın demecine göre askere Mart ayında gidecek ve 9 ay boyunca bu hizmeti gerçekleştirmesi gerekecekti. 9 ayda neler olabileceğini bir hesaplarsak; bahar sezonu play-off’unu, yaz sezonu grup aşamasını ve play-off’unu ve Dünya Şampiyonası’nı kaçırmak durumunda kalacak. Sosyal medyada daha detaylı açıklama yaptı ve malesef bir çıkar yol gözükmüyordu. En iyi ihtimalle 3 ay kaçırması gerekecekti ve zaten bu Yaz sezonunun tamamı anlamına geliyordu. O noktadan sonra Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazanan bir takım için FORG1VEN’ı kadrosuna davet etme düşüncesi takım açısından hiç mantıklı olmayacaktır.

Bu İlk Değil…

H2k bu sezona bomba başlayan takımlardan biriydi. İyi geçirdikleri geçen sezonun ardında takıma güçlendirmeler yaptılar ve normal sezonda son iki haftaya girilirken liderliği paylaşan takımlardan biri konumundalar. Takımın en güçlü kozlarından biri olan FORG1VEN’ın takımdan ayrılması ise hem takım hem de FORG1VEN açısından bir hayal kırıklığı olacak. Çünkü Dünya Şampiyonası hakkı ilk kez ellerinden alınmıyor.

Geçtiğimiz sezonlarda farklı takımlarda görev almasına rağmen FORG1VEN daha rekabetçi, daha güçlü bir takımın arzusu içerisindeydi. Bu yüzden Copenhagen Wolves ile anlaşması bittikten sonra SK Gaming’e imza attı ve takımı ligin zirvesine taşıyan temel taşı oldu. Play-offlarda ise işler hiç yolunda gitmedi ve yarı finalden play-off’a katılma hakkı kazandığı halde elenen ilk takım olmayı başardılar. Bu mağlubiyetin ardından FORG1VEN takımdan ayrıldı ve Gambit Gaming ile anlaşma imzaladı.

Gambit Gaming’in ortalamada seyir eden performansı ligin son 2 haftası ceza alan FORG1VEN ile oldukça düştü ve play-off potasından çıkıp yükselme maçı oynama durumuna düştü. Dereceli sıralardaki sert mizacı FORG1VEN’a pahalıya mâl olmuş ve play-off oynayamaz bir duruma düşmüşlerdi. Yükselme maçı için P1noy’a görev veren takım FORG1VEN’ı da H2k Gaming’e transfer etti.

Engelleri Aşması Gerek

Bu sezon H2k oyuncuları bomba gibi oynuyorlar. Fakat FORG1VEN’a gelen bu askerlik çağrısı kariyerine büyük bir darbe vuracak gibi duruyor. Zaten 23 yaşında olan bir yuncu 9 ay boyunca oynamayacak, tüm sezonu kaçırdıktan sonra, yeni sezon başlamadan hemen önce tekrardan profesyonel oyunculuğa düşmeye çalışması gerekecek… eSpor’da hep bir 25 yaş barajı vardır. 25 yaşınızdan sonra refleksleriniz yavaşlar ve kendinize daha belirgin bir yaşam yolu seçmek için seçimler yapmak durumunda bulursunuz kendinizi. FORG1VEN için eline geçebilecek son şanslardan bir tanesinin önüne de bu sefer kendi ülkesi geçmiş olacak.

Sosyal medyadan destek mesajları yağdı, yağıyor. Hatta birçok taraftarlar Yunanistan başbakanı Alexis Tsipras’a durumla alakalı tweetler attı ama durumla ilgili malesef olumlu bir geri dönüş sağlanmadı. Kendi alanında en iyi oyuncu olup kendisini gösterme fırsatı verilmeyen bir yıldızın sönüp gittiğini görebiliriz belkide. H2k Gaming ve Riot Games şu an bu sorunu çözmeye çalışıyorlar. Ama pek olası olmadığını belirteyim.