Çinli profesyonel Hearthstone oyuncusu Xiaomeng “VKLiooon” Li, Hearthstone Global Turnuvasını kazanarak hem ilk kadın Hearthstone Global şampiyonu hem de BlizzCon’da derece elde eden ilk kadın oyuncu oldu.

VKLiooon, BlizzCon 2019 Hearthstone Global Finallerinde Amerikalı profesyonel oyuncu Brian “bloodyface” Eason’ı 3-0 yenerek şampiyonluk kupasını elde etti.

Hiçbir yenilgi almayan VKLiooon bütün hafta boyunca turnuvaya hükmetti. Blizzcon boyunca Evolve Shaman, Quest Druid ve Highlander Hunter karakterleriyle oynadığı maçların hepsini galibiyetle bitirdi.

VKLiooon’un Blizzcon’a uzanan yolu Blizzard’ın Çin’le olan sorunları yüzünden oldukça meşakkatli geçti. BlizzCon’a katılmaya açık turnuvalarda mücadele ederek hak kazandı.

Zaferinin ardından duygusal bir konuşma yapan VKLiooon öncelikle kendisine destek olan fanlarına teşekkür ettikten sonra birkaç yıl önce başından geçen bir olayı paylaştı. Büyük bir Hearthstone turnuvasında erkek bir oyuncunun gelip kendisine yanlış yere geldiğini, bu oyunun ona uygun olmadığını söylediğini anlattı.

VKLiooon konuşmasında kadın oyuncuları teşvik edici sözlere de yer verdi.

“E-spor yarışmalarına katılma hayali kuran tüm kadınlar için şunu söylemek istiyorum, eğer bir şeyi yapmak ve başarmak istiyorsanız kendinize güvenmeniz ve cinsiyetinizin ne olduğunu unutup kendinizi göstermeniz gerek. Bu zafer benden sırf kadın olduğum için şüphe edenlere karşılık vermenin en iyi yoluydu. Bu onlara kadınların da güçlü profesyonel oyuncular olabileceğini gösterdi.”

VKLiooon Global Final kupasının yanında 200,000 dolarlık büyük ödülün de sahibi oldu.