Biraz da skor sistemi
“En büyük hedef karşı takımın merkezini yok etmek!” lafı bu oyunda işlemiyor. Çoğu MOBA oyunundaki sistem burada geçerli değil. 20 dakika içinde en yüksek skoru elde etmek zorundasınız. Maçlar 10 puan ile sınırlı ve skorları düşmanlarınızı öldürerek, kule yıkarak ve Titan’ı öldürerek alıyorsunuz.
1 Kule – 1 puan
7 Öldürme – 1 puan
Titan – 2 puan
Seviye sistemi
Her seviye atladığınızda 1 adet geliştirme hakkınız oluyor. Ancak burada ilginç bir konu nokta var. Seviye atlamak için deneyim puanı toplamıyorsunuz. Para kazanarak atlıyorsunuz. Parayı da minyon, tarafsızlar, kuleler ve karakterleri öldürerek kazanıyorsunuz. Minyonları siz öldürdüğünüzde 30 altın, kule veya sizin minyonunuz öldürürse 10 altın alıyorsunuz. Yani son vuruş biraz önemli. Eğer bir koridorda iki kişiyseniz hanginizin minyonu öldürdüğü önemli değil ikiniz de 30 altın alıyorsunuz. Bu da koridorda yalnız kalanlar ile birden fazla kişiyle gidenler arasındaki seviye farkını ortadan kaldırıyor. Dikkatli olun minyonları öldürmeye özen gösterin. Koridorda 5-6 seviye fark yeme ihtimaliniz bile var.
Geliştirmelere gelelim. Bunların oyun başında aldığımız statlardan çok bir farkı yok. Sadece ilk geliştirmeniz aktif olarak kullanılabiliyor. Diğer kalan 5 geliştirmenizden 3’ü oyun başındaki statlarla aynı. Size uygun olanı seçiyorsunuz. Diğer kalan ikisi de rollere benziyor. İstediğiniz seviyede istediğiniz geliştirmeyi seçebiliyorsunuz.
Son düşünceler
Arena of Fate önceden de söylediğim gibi çerez niyetine oynanabilecek fıstık gibi bir MOBA. Annenizin sizi oyun ortasında yemeğe çağırma ihtimali çok düşük. Yemeksepeti’nden verdiğiniz siparişi beklerken oyunun ortasında siparişiniz gelmez bunun garantisini verebilirim. Denedim çünkü. Aktif bir League of Legends oyuncusuyum. Piyasaya çıkan neredeyse bütün MOBA türündeki oyunları denedim. Gayet farklı ve sektörde yer edinme şansı yüksek olan bir MOBA ile karşı karşıyayız. Ancak Strife ve Dawngate gibi ne olacağı belli olmayan bir havası da yok değil. Sonradan Dawngate gibi “biz sunucuları kapattık gidiyoruz” da diyebilirler. Çünkü oyuncuları oyunda tutmak için bir şeye ihtiyaçları var.