Menajerlik Modu
Oyunun sunduğu bir diğer oyun şekli ise menajer koltuğuna geçmenizi sağlıyor. Kendi kurduğunuz takımın menajeri olarak, öncelikle hangi oyun türünde mücadele etmek istediğinizi seçiyorsunuz. FPS ve FOBA oyunlarından birisini seçip, takımınızı kuruyorsunuz. Bundan sonra yapmanız gereken, yeni oyuncuları takımınıza dahil ederek, turnuvalara hazırlanmak ve üst liglere ulaşmak.
Oyuncu seçiminde iki seçeneğiniz var. İsterseniz recruit kısmından yeni oyuncular bulabilir ve onları takımınıza katabilirsiniz. Bu oyuncuların haftalık ücretleri makul seviyelerde olduğu için, yeni kurulmuş bir takım için idealler. Bir de Scouting kısmında bulunan serbest oyuncular var. Bu oyuncular daha önce büyük takımlarda oynamış, Bronz ile Platin seviye arasındaki oyunculardan oluşuyor. Yetenek puanları oldukça yüksek olan bu oyuncuların ücretleri ise takımınızın bütçesini hızlı bir biçimde dibe çekebilir.
Takımınızın oyun stilini Tactics kısmından belirleyerek, maçlarda kimin takım lideri olacağı, takımın ne kadar agresif bir oyun sergileyeceği gibi seçenekler mevcut. Taktiklerinizi belirledikten sonra ise lig maçlarına katılıp ilk üçe girmeye çalışıyorsunuz.
Menajerlik modunda takımınız için oyun evini daha güzel bir hale getirebilir, web sitesi açarak ürünlerinizi satabilir, takımınız için yan görevlerde bulunacak elemanları işe alabilirsiniz. Daha sonra açacağınız pratik yapma güncellemesi ile birlikte, takımınızın haftanın hangi günlerinde, ne tür bir hazırlık yapabileceklerini de seçmek mümkün.
Oynanış
Oyunun oynanış biçimi kısaca yukarıda anlattığımız gibi. Profesyonel bir oyuncu veya takım menajeri olarak başladığınız macerada, en üste ulaşmak için çabalıyorsunuz. Daha önce Game Dev Tycoon oynamış olanlarınız, oyunun oynanış biçimini hızlı bir şekilde kapacaktır. Fakat oynanışta ufak bir problem var. Eğer E-Spor terimleri ile fazla haşır neşir değilseniz, oyun size hiçbir şekilde yardımcı olmuyor.
Mesela oyunun ana odağı olan FOBA ile örnek verebiliriz. Kendinize bir rol seçiyor ve ona uygun bir şampiyon alıyorsunuz. Destek rolünde oynarsanız Utility, Healer veya Sustain alt kategorisi seçebiliyorsunuz, ama oyun bunların ne olduğu hakkında hiçbir bilgi vermiyor. Takımınız maçı kaybettiği zaman ne tür bir hata yaptığınızı çok nadiren öğrenebiliyorsunuz.
4 yayıncı arasından birini seçip izleyebilir ve izlerken öğrenebilirsiniz. Sorun, karakterinizin ne öğrendiğini, hangi yeteneğini geliştirdiğini anlayamıyor olmanız. Bir yayıncının hangi yetenekleri geliştirdiğini, o yeteneğin ne kadar geliştiğini görmek için profilden istatistiklerinize bakabilirsiniz tabi ki, fakat çok dikkat çekici bir gelişme olmadığı sürece pek fayda etmiyor. Ayrıca karakterin bir çok yeteneği olmasına rağmen, bu yeteneklerin ne işe yaradığını anlatan bir eğitim yok. Karakteriniz uykuya yatıp, günün ilerlemesini sağladığınızda gelen loading ekranlarında gelen ufak ipuçları, elimizdeki tek eğitim bölümü olarak kabul edilebilir.
Kariyer modu genel olarak bu şekilde ilerliyor. Oynayacağın rolü seç, yayın izleyerek ve oyun oynayarak kendini geliştir, bir takım bul ve takımdan atılmamak için her istediklerini yap. Paran yeterli değilse yayın yap ki haftaya aç kalma. Burada ilginç kısım ise, profesyonel bir oyuncu olarak kazanacağınız para ile yayın yaparak kazandığınız paralar. Yayın sırasında 4 farklı oyun oynayabiliyorsunuz. Bu sırada hayranlarınız size bağış yapıyor. Buradan bir günde gelen para ise, takımınız ile kazandığınızın bir hayli üstünde. Oyun adeta sizi yayıncı olmaya yönlendiriyor.
Takım konusunda da bir takım problemler yaşamak mümkün. Ben oyunlarım sırasında birkaç kez maç izlemeye davet edildim (kaybettiler), ardından günümün bir kısmını işgal ederek pizzacıya çağırıp takımdaki oyunumdan memnun olmadıklarını söylediler ( hiç oyun oynamamıştım henüz takımda) ve ne yapabileceğimi sordular. Bir şekilde ikna ettikten sonraki gün takım içerisinde sevilen bir kişi olmama rağmen tekrar çağırıldım ve takıma uyum sağlayamadığım için takımdan çıkartıldım. Takım kısmının ilerleyen zamanlarda daha düzgün bir hale geleceğini tahmin ediyorum.