Overwatch oynarken kurallara uymakta sıkıntı yaşıyorsanız, artık daha da dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü bir daha Competitive modunda oyun oynayamayabilirsiniz.

Blizzard tarafından yapılan duyuruya göre, önümüzdeki hafta itibariyle oyuncular daha ağır cezalar almaya başlayacak. Normal şartlarda bir sezon içerisinde ceza alırsanız, yalnızca o sezon maçlarına girmeniz yasaklanırdı. Bundan böyle 3 ya da daha fazla sezonda ceza alan oyuncular, bir daha Competitive modunda mücadele edemeyecek. Burada en önemli konu ise, bu cezanın asla kalkmayacağı. Bir kez Competitive modundan uzaklaştırıldığınızda, bu cezanın geri dönüşü olmayacak.

Topluluk sorumlusu Josh Engen tarafından yapılan açıklama “28 Eylül tarihinden itibaren, 3 ya da daha fazla sezonda ceza alan oyuncular, bir daha bu modda oyun oynayamayacaklar. Bu durum, arka arkaya aldığınız ceza almanız durumunda değil, herhangi üç sezonda ceza almanız durumunda da gerçekleşecektir. Örneğin, İkinci ve Dördüncü Sezon dahilinde ceza alan bir oyuncu, Yedinci Sezon tekrar ceza alırsa, bundan böyle Competitive Play moduna giriş yapamayacak.” şeklinde.

Peki bir sezon içerisinde ceza almak istemiyorsanız, ne yapmanız gerekiyor? Maç sırasında hareketsiz kalmanız ya da oyun sona ermeden maçı terk etmeniz, bu cezayı almanıza sebep olabilir. “Gerçekleşen bir maç esnasında oyundan çıkmanız ya da oyun devam ederken hareket etmediğiniz için oyundan kovulmanız, o sezonun maçlarına katılma hakkından men edilmenize sebep olabilir. Bu tür durumlarda hesabınızda belli bir süre Competitive Play oynamanıza izin verilmeyecektir. Farklı modlarda oyunları tamamlayarak bu kısıtlamadan kurtulmak mümkün. Fakat sürekli olarak oyunu terk etmeye devam ederseniz, mevcut sezonda mücadele etme hakkını ve bütün sezon ödüllerini kaybedersiniz.

Competitive Play modunu oynama hakkının tamamen yasaklanması gerçekten büyük bir durum. Üçüncü kez sezondan men edilmeniz, anında Competitive Play cezası almanıza sebep olmayabilir. Bu cezayı almak için çeşitli kriterler de olacağı söyleniyor. Tabi ki oyunun tek sıkıntısı AFK kalanlar ve oyundan çıkanlar değil. Oyun içerisindeki zararlı kitleyi ve kötü davranışlar sergileyen oyuncuları da dikkate almak gerekiyor. İlerleyen zamanlarda bu oyuncular için de bir önlem alınmasını umuyoruz.

Yeni Overwatch Güncellemesi Yayınlandı