2 ve 3 Mart tarihlerinde grup aşamasını izlediğimiz IEM Katowice‘de bugün çeyrek ve yarı final maçlarını izledik.

Günün ilk karşılaşması A grubu üçüncüsü Na’ Vi ile B grubunun sürpriz takımı Tempo Storm arasında oynandı. Bu maçın kazananı ise yarı finalde Luminosity ile karşılaşacaktı. İlk haritayı Na’ Vi takımı de_overpass olarak seçti. Haritaya CT tarafında başlayan Tempo Storm tabanca elini ve sonraki iki eli kaybederek 3-0 geriye düştü. 4. el silah alan Tempo Storm takımı bu eli de kaybetti ve eco durumuna düştüler. Durum 5-0’a geldiğinde Na’ Vi B bomba bölgesine çok güzel girdi ve 6. ellerini kazandı. Sonraki elde ise Tempo Storm oyuncusu boltz ve Na’ Vi oyuncusu GuardiaN 1v1 durumunda kaldılar. GuardiaN, AWP ile üst üste 3 atış kaçırınca, boltz bu hatasını affetmedi ve takımına ilk eli kazandırarak maçı 6-1’e getirdi. 9. elde ise Tempo Storm oyuncusu HEN1, 4 rakibini vurarak durumu 6-3’e getirdi. Sonraki elde ise eco durumunda olan Na’ Vi takımını A bomba bölgesinde yine HEN1 bekliyordu. Bu sefer de 3 rakibini vurmayı başardı ve Tempo Storm takımı bombayı imha ederek durumu 6-4’e getirdi. 11. elde ise HEN1, agresif bir oyun göstermeyi denerken, GuardiaN‘ın AWP’sine yakalandı, ancak takım arkadaşları LUCAS ve felps 2v4 kaldıkları eli kazanarak maçı 6-5 yaptılar. 12. elde yine B bomba bölgesine güzel bir giriş yapan Na’ Vi takımı, bu eli kazanarak durumu 7-5’e getirdiler. Karşılıklı kazanılan birer elden sonra Na’ Vi ilk yarının son elini kazandı ve ilk yarı sonucu 9-6 Na’ Vi lehine oldu. İkinci yarının tabanca elini çok hızlı bir oyun ile kazanan Tempo Storm takımı sonraki iki eli de kazanınca maçta 9-9 eşitlik yakalandı. 20. elde ise Na’ Vi oyuncusu seized rotasyon yapmaya karar veren rakip takımı gafil avlayarak maçı 11-9 yaptı.  Sonraki elde ise Zeus bir ace yaptı ve durum 12-9’a geldi.  22. elde seized‘den yine güzel bir oyun geldi ve Na’ Vi takımına 13. eli kazandırdı. Maç 15-9 iken Tempo Storm güzel bir performans sergiledi ve maçı 15-10’a getirdi. 26. elde ise Na’ Vi güzel bir takım oyunu sergiledi ve ilk haritayı 16-9 kazanarak 1-0 öne geçtiler. seized ilk haritayı 32-13’lük bir performans ile tamamladı.

Na' Vi Tempo Storm overpass

İkinci harita ise Tempo Storm’un tercihi olan de_cobblestone oldu. Bıçak elini kazanan Tempo Storm, bu haritaya T tarafında başlamayı tercih etti. Tabanca elini kazanan Tempo Storm sonraki iki eli de kazanarak maça 3-0 önde başladı. Karşılıklı alınan birer elden sonra, Tempo Storm bir el daha kazandı ve durum 5-1 oldu. Bir el daha eco yapmak zorunda kalan Na’Vi takımı 7. eli de kaybetti ve durum 6-1 oldu. 8. elde ise seized bir ninja defuse’a çok yaklaşmıştı ancak HEN1 buna izin vermedi ve durum 7-1 oldu. 10. elde ise 2 takım da çok güzel oynadı. Zamana oynayan Na’ Vi takımı oyuncusu Edward takımı hanesine 2. skoru yazdırdı. 11. elde ise HEN1, çok güzel bir oyun sergileyerek takımına 9. elini kazandırdı. 12. elde ise flamie‘den güzel bir performans izledik. 1v5 kaldığı elde 3 rakibini vurmayı başardı ancak bu yeterli olmadı ve Tempo Storm durum 10-2 yaptı. Güzel bir takım oyunu sergileyerek 13. eli de kazanan Tempo Storm takımı durumu 11-2’ye getirdi. Na’ Vi takımının eco yapmak zorunda kaldığı elde SHOOWTIME ve flamie 1v1 kaldılar. SHOOWTIME bu eli takımı hanesine yazdırdı ve durum 12-2 oldu. İlk yarının son elini Na’ Vi takımı agresif bir oyunla kazandı ve ilk yarı sonucu 12-3 oldu.İkinci yarının tabanca elini ve sonraki iki eli kazanan Na’ Vi takımı durumu 12-6’ya getirdi. 19. elde ise SHOOWTIME‘dan yine güzel bir performans izledik. Na’ Vi takımının arkasına sızmayı başaran oyuncu 4 rakibini elemine etmeyi başardı ve durumu 13-6 ya getirdi. Na’ Vi takımı sonraki üç eli de kazanarak maçı 13-9’a getirdi. 23. elde Na’ Vi takımı B bomba bölgesine güzel girdi ve üst üste 4. elini kazandı. 25. elde ise HEN1‘den yine güzel bir performans izledik ve Na’ Vi’nin galibiyet serisini sonlandırarak durumu 14-11’e getirdi. Sonraki eli de kazanan Tempo Storm takımı 15. elini kazandı. 30 ele girdiğimizde maçta 15-14 Tempo Storm üstünlüğü vardı. 30. eli Na’ Vi takımı kazandı ve maç uzatmaya gitti. Uzatmaların ilk elini Tempo Storm takımı kazandı. İkinci uzatma elinde ise SHOOWTIME ve HEN1 çok güzel performans gösterdiler ve takımlarını 17-15 öne geçirdiler. Uzatmanın 3. elini de kazanan Tempo Storm uzatmaların ilk yarısını 18-15 önde bitirdi. İkinci yarının ilk elini de kazanan Tempo Storm, haritayı 19-15 kazanarak maçı 1-1’e getirdi.

Na' Vi Tempo Storm cobblestone

Maçın üçüncü haritası ise de_mirage oldu. Haritaya T tarafında başlayan Na’ Vi takımı, B bomba bölgesine bombayı kurdu ancak korumayı başaramadı ve Tempo Storm 1-0 öne geçti. 2. elde ise LUCAS1 1v4 durumunda kaldı ama bu eli tek başına kazanmayı başardı ve durum 2-0 oldu. Sonraki iki eli de zorlanmadan kazanan Tempo Storm takımı maçı 4-0 yaptı. Tempo Storm takımı 5. eli de kazanınca, Na’ Vi takımından taktiksel bir mola geldi. 6. elde ise HEN1‘den yine güzel bir oyun izledik ve Tempo Storm durumu 6-0 yaptı. A bomba bölgesini güzel savunan Tempo Storm, maçta 7-0 öne geçti. 8. eli de kazanan Tempo Storm takımı, 9. eli kaybetti ve durum 8-1 oldu. Na’ Vi sonraki 2 eli de kazandı ve maçta durum 8-3 oldu. 12. elde ise Tempo Storm bombayı ucu ucuna imha etmeyi başardı ve durum 9-3’e geldi. Sonraki elde ise Zeus kurulmuş olan bombayı iyi savundu ve sonraki eli de kazanan Na’ Vi takımı maçı 9-5’e getirdi. İlk yarının son elini Tempo Storm takımı kazandı ve ilk yarı sonucu 10-5 oldu. İkinci yarının tabanca elini kazanan takım ise Tempo Storm oldu ve maç 11-5’e geldi. felps‘in güzel performansı ile 17. eli de alan Tempo Storm 12-5 öne geçti. 18. elde ise eco durumunda olan Na’ Vi takımı, agresif bir oyun ile eli aldılar ve durum 12-6 oldu. Na’ Vi takımı iki el üst üste kazandı ancak 21. eli Tempo Storm takımı aldı ve durum 13-8 oldu. A bomba bölgesini güzel savunan Na’ Vi takımı maçı 13-9’a getirdi. Sonraki 3 eli de üst üste kazanan Na’ Vi takımı maçı 13-12 yaptı. 26. elde ise flamie A bomba bölgesinde çok güzel bir performans sergiledi ve durum 13-13 beraberliğe geldi. Sonraki 3 eli üst üste kazanan Na’ Vi takımı haritayı 16-13, maçı da 2-1 kazanıp yarı finalde Luminosity’nin rakibi oldular.

Na' Vi Tempo Storm mirage

Günün ikinci maçı fnatic – Virtus.pro maçı ikinci sayfada!