Günün son karşılaşmasında ise B grubu birincisi olan Astralis ile yarı finalde Virtus.pro’yu yenen fnatic karşı karşıya geldi. İlk harita Astralis’in tercihi olan de_overpass oldu. Bıçak elini kazanan fnatic, haritaya CT tarafında başlamayı seçti. Tabanca elini ve sonraki iki eli kazanan Astralis takımı maça 3-0 önde başladı. 4. elde ise fnatic oyuncusu flusha‘dan agresif bir oyun izledik ve bu oyun sonuç verdi. 5. eli de kazanan fnatic takımı durumu 3-2’ye getirdi. 6. elde ise fnatic takımı A bomba bölgesini güzel bir şekilde savundu ve maç 3-3 oldu. 7. elde eco’ya kalan Astralis takımı çok etkili olamadı ve fnatic maçta 4-3 öne geçti. Sonraki eli de rahat bir şekilde alan fnatic takımı, hanesine 5. eli yazdırdı. 9. elde ise JW‘dan güzel bir performans izledik. 1v1 kaldığı durumda sis içinden rakibini vurup, bombayı çözerek durumu,  takımı lehine 6-3 yaptı. fnatic takımı 7. eli kazanınca, Astralis takımı taktiksel mola kullandı, ancak bu mola çok bir şeyi değiştirmedi ve fnatic durumu 8-3 yaptı. Karşılıklı kazanılan birer elden sonra, fnatic kaldığı yerden devam etti ve ilk yarı sonucu 11-4 oldu. İkinci yarının tabanca elini ve sonraki elini Astralis takımı kazandı ve durum 11-6 oldu. 18. elde ise fnatic’in galibiyet serisi tekrar başladı ve üst üste 4 el kazandı. 21. elde ise olofmeister 3 canı kalmışken 1v2 kaldığı eli kazanmaya başardı. 22. eli de kazanan fnatic takımı, ilk haritayı 16-6 kazanarak maçta 1-0 öne geçti.

fnatic astralis overpass

Maçta ikinci harita ise fnatic takımının tercihi olan de_cache oldu. Bıçak elini kazanan fnatic takımı haritaya T tarafında başlamayı seçti. Tabanca elini ve sonraki iki eli kazanan fnatic takımı 3-0 öne geçti. Sonraki üç eli de kolay bir şekilde kazanan fnatic takımı durumu 6-0’a getirdi. 7. elde ise Astralis A bomba bölgesine kurulu olan bombayı çözdü ve ilk elini kazanarak maçı 6-1’e getirdi. Sonraki eli de kazanan Astralis takımı durumu 6-2 yaptı. Karşılıklı alınan skorlar ile maç 7-3 oldu. 11. elde eco durumuna düşen Astralis bir el daha kaybetti ve durum 8-3’e geldi. Sonraki iki eli de kazanan fnatic durumu 10-3’e getirdi. Astralis takımı ilk yarının son iki elini kazandı ve durum 10-5 oldu. 15. elde ise JW 1v3 kaldığı durumda iki rakibini elemine etmeyi başardı ancak üçüncüyü vuramayınca eli kaybetti. İkinci yarının tabanca elinde ise olofmeister‘dan bir ace geldi ve durum 11-5 oldu. 18. elde Astralis takımı A bomba bölgesine güzel girdi ve bu eli kazanmayı başararak durumu 12-6 yaptı. Üst üste üç el kazanan Astralis takımı durumu 12-9’a getirince, fnatic takımı taktiksel bir mola aldı. Mola dönüşü Astralis takımı yine kazanmayı başardı ve maç 12-10 oldu. Sonraki iki eli de kazanan Astralis takımı, maçta 12-12 eşitliği yakaladı. 25. elde ise Astralis oyuncusu karrigan 1v2 kaldığı eli takımına kazandırarak Astralis takımını 13-12 öne geçirdi. Üst üste üç eli de kazanan Astralis takımı haritayı 16-12 kazandı ve karşılaşmada durumu 1-1‘e getirdi. Şunu söylemeden geçmeyelim Astralis, dünya bir numarası karşısında 11 el üst üste kazandı.

fnatic astralis cache

Karşılaşmanın üçüncü haritası ise de_inferno oldu. Bıçak elini kazanan Astralis takımı ilginç bir şekilde maça T tarafında başlamayı tercih etti. İlk yarıdaki tabanca elinde KRiMZ ve Xyp9x 1v1 kaldılar. Rakibi hayattayken bombayı çözmeyi başaran KRiMZ takımına ilk eli kazandırdı. 4. elde ise olofmeister agresif bir oyun sergiledi ve 3 rakibi elemine etmeyi başardı. Takım arkadaşlarının da yardımıyla durum 3-1 oldu. Sonraki üç eli de kazanan fnatic takımı maçtaki durumu 6-1’e getirdi. 8. elde hızlı bir oyun sergileyen Astralis takımı 2. elini kazandı. Sonraki 3 eli kazanan fnatic takımı durumu 9-2 yaptı. 12. elde B bomba bölgesine giren Astralis takımı bu eli kazandı ve maç 9-3’e geldi. Karşılıklı kazanılan ellerin ardından, ilk yarının son elini fnatic takımı kazandı ve ilk yarı sonucu 11-4 fnatic lehine oldu. İlk yarının tabanca elini ve sonraki iki eli kazanan fnatic takımı maçta durumu 14-4’e getirdi. Üst üste 3 el kazanan Astralis takımı maçı 14-7’ye getirdi. Sonraki iki eli üst üste kazanan fnatic takımı haritayı 16-7, maçı da 2-1 kazanarak finale adını yazdıran ikinci takım oldu.

fnatic astralis inferno

Bu karşılaşmalar sonucunda finalin adı Luminosity Gaming – fnatic oldu. Yarın akşam saatlerinde oynanacak bu karşılaşmanın sonucunu ve analizini sitemizde bulabilirsiniz.