Oyun İçi ve Haritalar

Oyun içi grafik olarak baktığımızda gayet canlı renkler ve gözü yormayan içerikleri görüyoruz. Overwatch haritaları 2 farklı görev türünde belirli ülkeleri yer almış. Oynadığım haritalar ise Amerika, Meksika, Çin, Japonya, İngiltere, Yunanistan oldu. İçlerinden Yunanistan, Ilios ve Japonya diğerlerine göre hoşuma gitti.

attım (8)

attım (9)

Overwatch’ın oyuna ilk defa başladığınızda ve geri sayım başlamadan önceki kısımda alana yapılan yönlendirmeleri ve ok işaretleri mevcut, bu da başarılı bulduğum diğer yanlarından biri fakat sıkıcı olan tarafı da şu ki öldüğünüz zaman olayın olduğu alana gelmeniz kimi zaman bölgeye varana kadar sıkıcı ve karışık bir hal alabiliyor. Kestirme gidiş arayayım derken kendinizi başladığınız yerde veya aynı yerde bulabiliyorsunuz.

attım (11)

Oyunun içindeki şampiyon değiştirme seçeneğine öldüğümüzde veya doğduğumuz yerde “H” tuşu ile erişilebiliyor.

attım (10)

Öldüğünüz zaman tekrar başlamanıza kadar geçen süre uzun değil ve kaç kere öldüğünüzün önemi yok, süre hep aynı kalıyor ve bu da oyunu sıkıcı olmaktan kurtaran bir başka öğe olarak karşımıza çıkıyor, öldüğünüzde “kill cam” ile olayı tekrardan görüyorsunuz ya da başka bir oyuncuyu izleyebiliyorsunuz.

attım (12)

Overwatch’ın her haritasında köşe, sağ veya sol orantılı bulunan “HP” barları mevcut.
Oyun içi iletişim sesli kanal, yazılı iletişim ve karakter ifadeleri ile 3 şekilde kolayca sağlanabiliyor.

attım (13)
(C tuşu ile karşımıza çıkıyor)

Overwatch’ta oynadığınız herhangi bir modun bitişi ise ayrı ayrı keyif veren kısımlardan oluşmakta zira kazanma ve kaybetme durumunda oyun slow motion‘a geçiyor ve sonrasında istatistik ile MVP (en değerli oyuncu – most valuable player) kısımları geliyor.

 

attım (15)

Play of the game kısmı geldiğinde en iyi oyuncunun oyun içinde yapmış olduğu kill streak‘leri ve imza attığı güzel hareketleri görüyoruz. Bu da beğendiğim detaylardan diyebilirim.

attım (16)

Oyun bittiğinde ise karşımıza gelen kısımlarda istatistikler 2 aşamadan oluşuyor. Sonrasında ise altta gördüğünüz kısımda “experience” (deneyim) barı çıkıyor. Overwatch’ın “Rate Match” olayı ise mantıklı bulduğum sistemlerden, fakat şu an için işlevini göremiyoruz. İleride report sistemi olma ihtimali göz önünde tutulabilir. Rate Match kısmı an itibariyle şirkete geri dönüş sağlamak amacıyla yerleştirilmiş bir anket.