Herkes oyunda önde oldukları dakikalarda şaheser yaratıyor, bütün combolar tutuyor, Zeratul, Blink yeteneğiyle savaşın arkasındaki Jaina‘ya gidip Wormhole süresinde öldürüp geri dönüyor. Zagara ise Devouring Maw ile 4 kişiyi yakalayıp Infested Drop ve Baneling ile combosunu tamamlıyor, karşı takım pert…

Peki yeniliyorken ya da vurduğunuz her 10 hero damage 1 sayılıyormuş gibi hissettiğinizde? Takım sadece siz ve 4 bottan oluşuyormuş hissiyatı giderek içinizi kapladığında ne yapacaksınız? İşte bütün o soruların cevabı bu yazımda.

Heroes of the Storm hızlı tempoya sahip bir sabır oyunu. Dinginliğini kaybeden ilk takım, oyunu kaybetmeye en yakın takım oluyor ve her oyun istediğiniz gibi gitmiyor. Kimi zaman geri düşüyorsunuz, kimi zaman da 3 Level, 4 Fort farkı oluşturmuş rahat bir oyun oynuyorsunuz. Ancak fazla rahatlamayın, kaybedilecek bir takım savaşı size fazlası ile pahalıya patlayabilir.

Kullanılabilecek güçlü stratejilerin ve “Powerspike”ların farkında olun.

Bir süredir oyunun içinde bulunan arkadaşların da bildiği gibi bazı stratejiler düzgün kullanıldığında gerçekten büyük farklar yaratıyor. Zeratul’un efsanevi Void Prison özelliği veya kusursuz harita kontrolü sağlaması, Sonya‘nın erken oyunda tek başına harita bosslarını alabiliyor olması gibi stratejilerden bahsediyorum. Powerspike konusu ise apayrı bir konu.

Bazı karakterler belli seviyelere geldiklerinde alabilecekleri yetenekleri dolayısıyla akıl almaz bir yükseliş elde ediyorlar. Buna örnek olarak ise son dönemlerde fazlasıyla popüler olan karakterlerden birisi, Kael’Thas ve 16. seviyedeki Ignite yeteneği örnek verilebilir. Bunlardan haberdar olmak ve oyun tarzınızı buna göre değiştirmek oyun içinde büyük farklar yaratmanızı sağlayacaktır. Düzenli olarak karşınızdakilerin ve takım arkadaşlarınızın yetenek dizilimlerine göz atın, powerspikeları aklınızın bir köşesinde devamlı tutun.

Haritayı ve düşmanı kontrol ettikten sonra kampları toplamakta fayda var.
Haritayı ve düşmanı kontrol ettikten sonra kampları toplamakta fayda var.

Oyunu geriden takip ederken uygulanabilecek en efektif ve kolay denebilecek strateji ise, karşı takımın özgüven patlaması yaşayan Assasin’inin yapacağı hayati hatayı gözetmek ve o hata geldiğinde onu acımasızca cezalandırmaktır. HotS’ta en önemli faktörlerden bir tanesi moraldir. Karşı takımın Assasin’inin göz açıp kapayıncaya kadar ölmesi de moral konusunda takımınızı çok yükseltecektir.

Kendinizi risk adamı olarak tanımlıyor, aldığınız risklerin meyvesini toplamak için beklerken de hissettiğiniz gerilim size büyük haz mı veriyor? Güzel! Çünkü geriden geldiğiniz bir oyun bunun tam yeri. Risk almaktan çekinmeyin, tahmin edilebilir olmak karşı takımın size karşı kullanabileceği bir silah ve bunu onların elinden almanız lazım. Kimi zaman Rehgar‘ın Ancestral Healing‘i yerine aldığınız Bloodlust riski, sizi çok güzel mükafatlandırabilir. Kaybederseniz de denemeden kaybetmemiş olursunuz.

Harita kontrolü önemlidir.

Geriden geldiğiniz oyun esnasında harita kontrolü hayati önem teşkil ediyor. “Şu bruiser camp‘in sarı sarı haritada durması beni çok rahatsız ediyor” diyen ve tek başına onu almayı görev edinmiş bir Sylvanas‘ın  “beklenmedik” ölümü size baskı yapmak için ya da durumu eşitlemek için süre verir, fırsatları tepmeyin.