2015 Ağustos’un son haftası erişime açılacağı tahmin edilen yeni Hearthstone genişletme paketi The Grand Tournament, kısaca TGT, oyuna 132 kart ve 2 yeni mekanik getirecek. Bu 132 kartı incelemeden önce sizlere yeni gelecek mekaniklerden ve ufak değişikliklerden bahsetmek istiyorum.
Not: Oyun terimlerini (keyword, hero power vs.) İngilizce olarak kullanacağım.
Yeni Mekanik – Inspire: Battlecry ve Deathrattle gibi bir keyword olan Inspire, hero power kullandığınız zaman tetiklenme özelliğine sahip.
Yeni Mekanik – Joust: Joust mekaniği yeni nesil bir battlecry olarak karşımıza çıkıyor. Bu özelliğe sahip bir kartı oynadığınız zaman iki tarafın da destesinden (elinden değil) birer minyon kartı gösteriliyor. Joust özellikli kartı oynayan tarafın minyonunun mana değeri daha yüksekse düelloyu kazanmış sayılıyor. Eşitlik veya yenilgi diye bir şey söz konusu değil. Joust kazanırsanız kartın artı bir özelliği devreye giriyor; kazanmazsanız rakibe desteniz hakkında bilgi vermek dışında bir götürüsü yok.
Yeni Ödül Sistemi: Artık oyuncular sezon boyunca tırmandıkları sıraya göre Arcane Dust ve Golden kartlar ile ödüllendirilecekler. Rank yükseldikçe bu ödüller de büyüyecek. Ama rank 5’ten sonrası için fazladan bir ödül bulunmamakta. Bu sistem en azından ladder yapmak için daha çok oyuncuyu teşvik edecektir diye düşünüyorum.
Yeni Arena Ödül Sistemi: Artık Arena sadece GvG desteleri vermeyecek. Yeni deste seti dahil olmak üzere 3 setten biri (TGT, GvG, Classic) rastgele bir şekilde sunulacak.
Şimdi gönül rahatlığıyla yeni kartları inceleyebiliriz.
DRUID
Aviana: 9 manaya 5/5 statlara kimse aldanmamıştır sanırım. Bu kartın Druid sınıfıyla uyumu ve özelliğinin çok kritik olmasından dolayı bir nevi “gizli taunt” sahibi olması göz ardı edilemez. Masada durduğu sürece minyonlarınızı 1 manaya oynama imkanı sunan Aviana, devasa komboların önünü açacaktır. Hayallerinizi süsleyen Aviana+Malygos+Innervate+2x Faceless+2x Moonfire kombosunu bir kenara bıraksak bile; Aviana’nın yanına aynı tur herhangi bir büyük minion oynamanız rakibe korku dolu anlar yaşatabilir. Bu kartın tek kötü yanı eliniz boş olduğu zaman çekmek istememenizdir.
Astral Communion: Tamamen hayal kartı. Bunun üzerine kurulmuş bir deste yapsanız bile inanılmaz şanslı olmanız gerekmekte. Üzerinde konuşmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.
Mulch: Naturalize ile karşılaştırıldığı zaman götürüsü daha düşük bir removal kartı. Druidlerin büyük minyonlara karşı ne kadar zorlandığını biliyoruz. Bazı Druid destelerinde 1 adet görebileceğimizi tahmin ediyorum. Mill Druidler 2 tane bile koyabilir gibi görünüyor.
Knight of the Wild: Beast Druid diye bir şey kaktırmaya çalışıyor bize Blizzard. Druid of the Claw’un Beast yapılması, oyundaki Beast havuzunun genişletilmesi gibi hamleler gözümüzden kaçmıyor değil. Zira, Beast Druid diye bir deste kullanılsa bile bu kartın ekstra herhangi bir özelliği olmadığı için pek tercih edileceğini sanmıyorum. Birkaç Beast bulabildiğiniz bir Arena destesinde az biraz iş yapabilir.
Savage Combatant: En çok ilgimi çeken Druid kartı diyebilirim. Masada kalabilirse inanılmaz tempo kazandırabilir, Druid sınıfının oyun stilini tamamen değiştirebilir. Hero Power ile 3 vurabilmek size gerçekten çok fazla seçenek sunacaktır. İster removal olarak kullanın, ister rakibe ciddi bir baskı kurmak için. Bu kartın beni gerçekten heyecanlandırdığını söyleyebilirim.
Darnassus Aspirant: Battlecry’ı Wild Growth görevi gören Darnassus Aspirant, öldüğü zaman verdiği manayı geri alıyor. Kartın statları 2 mana için gayet güzel. Eğer 2 manada bunu oynayabilirseniz ve masadan kaldırılmazsa, sonraki tur 4 manalık bir kart oynayıp ciddi tempo kazanabilirsiniz. Eğer masadan kaldırılırsa da kaybedeceğiniz herhangi bir şey yok. Bu kart sayesinde Wild Growth oynamayıp daha minyon ağırlıklı, tempo bazlı Druid desteleri görmek mümkün. Yukarıda bahsettiğim Savage Combatant ile ciddi bir sinerjisi olduğu da aşikar.
Wildwalker: Yine Beast druid hayalleri devam etmekte. Eğer bu tip bir deste yapılabilirse sevimli bir 4 drop olma potansiyeli var Wildwalker’ın.
Druid of the Saber: Sınıfın kendine has mekaniği olan Choose One barındıran yeni kartımız, gayet güzel bir 2 drop potansiyeli barındırıyor. Tercih yapıldıktan sonra bir Beast’e dönüştüğünü unutmayalım. Yeni nesil destelerde Darnassus Aspirant yanında fazladan bir 2 drop olarak tercih edilebilir.
Living Roots: Boyutuna aldanmayın. Aviana’dan sonra gelen en kritik kart olabilir bu. Choose One mekaniğine sahip olmasına rağmen herhangi bir eksi yanı yok. İstediğiniz hedefe 2 hasar verebilirsiniz (Holy Smite?), ya da 2 adet 1/1 token çıkarabilirsiniz. Özlediğimiz Violet Teacher kullanan destenin geri dönüşü sinyalini vermekle beraber, standart Druidlerin bile destelerine sıkıştırabileceği bir kart olma potansiyeline sahip gibi görünüyor.