Takas güzeldir, takas hayattır.

Ufak hamleler büyük farklar yaratır. Karşı takım öndeyken bire bir takas, takımınız adına büyük gelişmedir. Veya karşı takım Tribute başında beş kişi sizin önden giden takım arkadaşınızı avladıysa daha fazla şansınızı zorlamayın. Hem pozisyon hem sayı hem de seviye üstünlüğü karşıda olduğu için zekice davranın.

Koridorunuzda agresif oynayacağınız zamanları iyi belirleyin.
Koridorunuzda agresif oynayacağınız zamanları iyi belirleyin.

Boş mercenary camplar’ı toplayın ki ileride karşı takım tarafından sizin üstünüze objektif ve bu kamplar ile beraber kurabilecekleri inanılmaz baskıyı biraz hafifletin. Takasa girin. Kabul ediyorum, bu her zaman sizin kazanmanızı sağlayacak hamle olmayacak ancak geriye kalan 4 kişi gidip objektif başında ölmek de bu konuda takıma yarar sağlamayacak. Eğer harita zamanlamalarını düzgün çalışıp farkındalığında olursanız, öncelikli objektifleri, ikincil objektiflere takas etmek zorunda kalmayabilirsiniz.

Gereksiz yere savaşmayın.

Önemini buraya ne yazarsam yazayım yeteri kadar belirtemeyeceğim bir diğer konu ise gereksiz yere savaşmak. Eğer geriden geliyor ve bir objektif ya da benzeri bir amaç için savaşmıyorsanız, boşa savaşıyorsunuz. Ellerinizi artık beyniniz değil hormonlarınız yönetiyorsa o Zeratul’un ölmesi artık sizin için bir “şeref meselesi” olmuştur.

Haberiniz olsun, burada ileri gittiğiniz nokta oyunu kaybettiğiniz, geri gittiğiniz nokta ise bir başka gün savaşmak için “taktiksel geri çekildiğiniz” noktadır, seçim ortada.

Boş zamanlarda geri gitmeyi alışkanlık haline getirin.

Oyun ilerledikçe, sizden üstün rakibiniz yarım yamalak oynamaya başlayacak, siz ise oyunun her noktasında olabileceğinizin en iyisi olmalısınız. Boş zamanlarda Hearthstone ile geri dönün, canınızı ve mananızı doldurun. Her puan büyük önem teşkil ediyor. Harita zamanlamalarını takip edin ve objektiflerde tam olun.

Kamplardan gelen yardımla zor durumdayken savunma yapabilir, taarruz halinde ise daha hızlı koridor ele geçirebilirsiniz.
Kamplardan gelen yardımla zor durumdayken savunma yapabilir, taarruz halinde ise daha hızlı koridor ele geçirebilirsiniz.

Daha az can ya da manayla objektife gelen karşı takıma karşı, elde edebileceğiniz potansiyel avantajdan kaybetmeyin. Geri gitmekten çekinmeyin çünkü üstüne bindiğiniz sihirli halı, mekanik örümcek hatta basit bir at bile göz açıp kapayıncaya kadar sizi aksiyonun göbeğine geri getirecektir.

Kararlara sadık kalın. 

Karşı takımdan 3 kişi öldü ve bu Boss’u almak için çok güzel bir zaman, ancak takımınız onun yerine ortadaki kuleleri indirmeyi mi seçti? Takımınız ile beraber olun. Dakika 25 ve karşı takımdan 4 kişiyi öldürdünüz, orta koridor ise tarla olmuş Core a kadar size ateş edecek hiç bir şey yok ancak takımınız Bruiser Camp’ın çok önemli olduğunu mu düşünüyor? Bunu kabullenin.

İyi bir karar alıp onu yerine getirememek, yerine getirilmiş ortalama bir karardan daha az yarar sağlayacaktır. Doğru, Ulti olarak Possesion almış bir Sylvanas, Abathur, Azmodan gibi karakterlerin 1v5 oyun almışlıkları var ancak bu çok gereksiz bir risk. Kötü programlanmış birer bot olan takım arkadaşlarınızla beraber hareket etmek size bu risklerden daha öte bir kazanç sağlayacaktır.

Unutmayın Heroes of the Storm’da bireysel olarak ancak bir yere kadar iş yapabilirsiniz, olabildiğince takımınızla hareket etmeye çalışın.

Kaynak: gosugamers.com