Bildiğiniz gibi League of Explorers macerası çıkalı bir aydan fazla bir süre geçti ve bu kartlarla oluşturulan desteler de iki sezondur hayatımızda. Hazır metada her şey oturmuşken Laegue of Explorers ile gelmiş olan kartların metaya nasıl yön verdiğini bir değerlendirelim istedik. Bu değerlendirme kartların gücüne veya kartların herkes tarafından kullanılmasına/sevilmesine göre değil, kartların metaya getirdiği yenilikler üzerine olacak. Hazırsanız geri sayıma başlayalım…

5. Tunnel Trogg

Tunnel_Trogg(27246)

Bu minik dostumuz o kadar güçlü gözükmese de Shaman Class‘ını tekrar metaya sokacak olan Aggro Shaman‘ın fikir babası oldu. Bildiğiniz gibi The Grand Tournament ve öncesinde Shaman’ın metada tutunabileceği herhangi bir destesi bulunmuyordu. Deathrattle, Midrange ve Control Shaman‘lar belli bir win rate’in altında kaldığı için ranked play’de tutunamıyordu. Blizzard, The Grand Tournament eklenti paketinde Shaman’a özel ilgi gösterdiğini açıkça ortaya koydu. Özellikle totem sinerjilerini arttıracak olan kartlara yönelerek Shaman’ın o zamana kadar metaya etki etmeyen hero power’ını güçlendirmeye çalıştı. Totem Golem ile early game minion eksiğini kapatmaya çalışan Blizz; Tuskarr Totemic, Draenei Totemcarver, Thunder Bluff Valiant kartları ile totem sinerjilerini arttırmaya çalıştı.

Shaman’ı yeniden metaya döndürme azmi topluluk tarafından takdir toplasa da başarılı olamadı. Shaman totem sinerjisi ile güçlendiyse bile diğer classların güçlü olan destelerini daha da güçlü yapan kartlar eklenince Shaman yine metada oynanmayan bir class haline geldi. Ta ki LoE’ye kadar. Tunnel Trogg ilk açıklandığında özellikle deck builderların gözü parladı. O zamanki yayıncıların ortak kart değerlendirmelerinde hep bir ağızdan önce tempo Shaman, ardından Aggro Shaman sözcükleri duyuldu. Ve bu kartın ilham verdiği Aggro Shaman destesi inanılmaz bir başarı elde etti. İşin daha ilginç yanı bu kart dışında hiç bir LoE kartının (Sir Finley hariç) kullanılmamasıydı. Shaman’ı tekrar aramızda görmemize vesile olan bu kart en iyi 5’te olmayı hak ediyor.

4. Keeper of Uldaman

Keeper_of_Uldaman(27260)

Paladin class’ının genel olarak 4 manada zaten güçlü olan kartları malum. Truesilver Champion, Consecration, Blessing of Kings, Hammer of Wrath ile 4 manada oyunu domine edebilecek kart çekme, aoe spell, buff, weapon vs. ne ararsa bulabiliyor Paladinler. Buna bir yenisi eklendi, hem de ilginç bir mekanikle. Sanki bir Druid class’ının “Choose One:” mekaniğinde seçtiğiniz gibi büyük bir minion için removal olarak kullanma, ya da early game’de board presence’ı arttırma olarak çift yönlü kullanabileceği bir kartı oldu Paladin’in.

Bu listede bu kartın yer edinmesinin nedeni ise bu kartın getirdiği çeşitliliğin her deste tipine kusursuz uyum sağlaması. Paladin’in hangi destesini kullanıyor olursanız olun, hepsinde yer bulabilecek kadar iyi bir kart var elimizde. Aggro Paladin, Midrange Paladin, Control Paladin, Secret Paladin, Murloc Paladin, Reno Paladin gibi tüm türevlerde kendine yer edinebildi. Ben uzun zamandır herhangi bir class kartının (bakın neutral demiyorum) o class ile oynanabilen tüm destelere bu kadar güzel sinerji ile oturduğunu görmedim. Üstelik arenada da son zamanlarda bu kadar OP olan başka bir kart eklenmedi.

O yüzden listemizin 4. sırası büyük bir saygı ile Paladin’in bu joker kartına gidiyor.