1. Reno Jackson

Reno_Jackson(27228)

Her expansion’ın veya adventure’ın bir yıldızı olur. GvG’nin yıldızı nasıl Dr. Boom ise, TgT’nin yıldızı nasıl Justicar Truehart ise bu adventure’ın yıldızı Reno Jackson. Bu kart metayı domine etmekle kalmadı. Aynı zamanda deste oluştururken kafamızda oluşturduğumuz kart sinerjisi kavramını da baştan şekillendirdi.

Bu kart oynandığında, eğer hala destenizin oynamadığınız kısmında her karttan en fazla 1 kopya içeriyorsa canınızı tamamen dolduruyor. Bu şu demek, ya kartlarınızın takibini yaparak oyunun ortalarında oynadığınız kartlarla destenizde kalan kartların hesabını yapacaksınız, ya da öyle bir deste oluşturacaksınız ki her karttan bir tane alarak Reno’nun verdiği değeri garanti edeceksiniz. Eğer ikinci yolu seçtiyseniz deste oluştururken üstüne basa basa durduğumuz sinerjiden ödün veriyorsunuz demektir çünkü bazı kartlardan iki tane olması hem o kartın geliş ve kullanılma sıklığını arttırır, hem de istenilen sinerjiyi elde etme ihtimalini arttırır. Her karttan bir tane koymak demek de value’su yüksek kartlarla ayakta kalmaya çalışmak demektir. O yüzden Reno her class için uygun değil ama görüyoruz ki uygun olduğu classlarda da çok güçlü. Özellikle Warlock ve Paladin destelerinde her bir kartın değeri bireysel anlamda güçlü olduğu için (ki arenada da yüksek değer içeren classlardır) metada kendine yer edindi.

Peki bu kart birinciliği sadece deste oluştururken ki algımızı değiştirdiği için mi alıyor? Tabii ki hayır. Tüm face ve aggro destelerinin de counter’ı olduğu için metayı Aggro’dan, özellikle de Face Hunter’lardan kurtardı. Özellikle Echo Of Medivh versiyonlu bir Reno Mage var ki, Ice Block, Triple Reno, Ice Barrier ile 100’ün üzerinde damage’a bile bana mısın demiyor.

O yüzden Reno Jackson listemizin 1 numarası…