3. Entomb

Entomb(27238)

The Grand Tournament, Priest Class’ına ilaç gibi gelen bir expansion olmuştu. Nedeni Priest’in hiç olmadığı kadar güçlü yapan bir desteye kavuşmasını sağlamasıydı. Tahmin ettiğiniz gibi Dragon Priest’ten bahsediyorum. Yüksek value içeren taunt minyonları yanında oyunun sonuna kadar oyunu domine eden yapısı ile Dragon Priest TGT zamanının metaya en damga vurmuş destelerinden biriydi. Hatta o kadar güçlüydü ki LoE çıkana kadar Priest adına rekabetçi tek deste olarak kaldı.

Fakat ben de dahil olmak üzere bir çok Priest oyuncusu, aslında Dragon sinerjili desteler yerine eski Control Priest’leri özlüyordu. Circle of Healing‘i AOE Removal olarak kullanabilen, Cabal Shadow Priest‘li, Thoughtsteal‘li, Vol’jin‘li o saf Control Priest destesi uzun süre metada kendine yer edinemedi. Yerini dragonlara kaptıran bu kartların metada yer bulamamasının en büyük nedeni Priest’in bu zamana kadar Hard Removal yapabileceği bir midgame veya late game spell’inin olmayışıydı. Entomb ilk açıklandığında kimse bu kadar büyük bir etki yaratacağını tahmin etmiyordu belki metada. Fakat Entomb Priest kavramı, bizi Dragon Priest hükümdarlığından kurtardı.

Çift entomb ile late game removal; çift lightbomb ile aoe removal’ı garanti altına alabilen deste bizi eski kartlarımıza geri kavuşturdu. Priest’e çeşitlilik getiren bu kart da top 5’te olmayı hak etti.

2. Sir Finley Mrrgglton

Sir_Finley_Mrrgglton(27215)

Sadece metayı değil, oyun oynama alışkanlıklarımızı değiştiren karta geldi sıra. Discover mekaniğinin belki de en önemli kullanım alanı, farklı bir class’ın heropower’ını elde etme. Aslında hero power değiştirmeye yabancı değiliz. Priest’in shadow formu, Justicar ile hero power’ımızı güçlendirme, Ragnaros, Jaraxxus ile bir çok hero power deneyimimiz oldu. Fakat bu kart öyle bir şey getirdi ki, Warlock pinleyebilse ne kadar güzel olur, veya Priest direk hero’ya vursa nasıl olur acaba diyebileceğimiz tüm imkanları önümüze sundu. Aslında bu şu demek; class’ın hero power’ından ötürü elde ettiği oyun karakteristiğine değiştirmenize fırsat sunuyor.

Mesela Priest’i ele alalım. Hero power’ından aldığı +2 Heal onu ister istemez bir control yapısına büründürüyor, tam tersi Hunter için geçerli. Face ve aggro destelerinde Hunter’ın bu kadar başarılı olmasının sebebi de hero power. Peki +2 hero’ya vuran hero power acaba Priest’te olsa nasıl olur? Bu düşünce artık bizi Aggro Priest’in de oynanabileceğine ikna ediyor aslında. Aggro Shaman’da Sir finley’in bulunma amacında olduğu gibi.

Çeşitli kombinasyonlara da imkan tanıyor. Handlock‘u ele alalım mesela. Oyunun ortalarına doğru card draw hero power ile value alan handlock oyunun ortasında bir anda kendine heal atmaya başlayabilir veya armor up yapmaya başlayabilir. Handlock’un oyun sonunda elde ettiği düşük health tehlikesi de bir anda bertaraf olabilir ve oyunun seyri değişebilir.

Sadece oyunu değil oyuna bakışımızı da değiştiren bu kart listemizde kendine iyi bir yer edinmeyi başardı.