Bildiğiniz gibi Blizzard tarafından açıklanan yeni oyun formatı Standard ile artık destelerimize eklediğimiz Curse of Naxxramas ve Goblins vs. Gnomes kartlarımız aramızdan ayrılıyor. Artık metada özellikle resmi turnuvalarda yer bulamayacak ve eksikliğini derinden hissedeceğimiz 10 kartı sizler için derledik.

10. Voidcaller

voidcaller

Belki de bu oyundaki en efektif deathrattle’lardan birini barındıran bu kart kendini özletecek. Özellikle rakibin trade imkanlarını kısıtlı hale getirip rakibin deathrattle ile oyuna gelecek olan minion’dan ötürü iki kere düşünmek zorunda bırakan bu kartın neredeyse tüm Warlock varyasyonlarında kullanılıyor olması bu kartın önemini daha da arttırıyordu. Özellikle battlecry efekti negatif olan demonların (doomguard,flame imp vb.) bu efekt tetiklenmeden oyuna girmesi ayrıca sıfır mana cost ile boarda dahil olmaları bu kartı olduğundan daha da değerli kılıyordu.

Kendini özleteceği desteler: Demon Zoolock, Demon Handlock, Malylock, Renolock

9. Zombie Chow

zombie chow

1 mana 2-3 statlarıyla deathrattle efektindeki olumsuzluğu görmezden gelmemizi sağlayan 1 manada en efektif kartlardan biriydi. Özellikle control yapısındaki decklerin 1 manada value bombasıydı. Hatta burst Priestlerin en büyük silahı oluyordu zaman zaman. Emekliliğe ayrılırken yerine göz diken Injured Kvaldir’in hala daha pişmesi gerekiyor. 🙂 O saldırırken ki “Daaaa” sesini bile özleyeceğim şahsen.

Kendini özleteceği desteler: Midrange Paladin, Control Priest, Minion bazlı control desteleri

8. Death’s Bite

death's bite

Warriorların en güçlü silahlarından birini de emekliye ayırıyoruz. Bu listede sadece 2 turn’de aldığı targetlara toplamda 9 damage vurması ile değil, aynı zamanda Grim Patronları ve Grommash’ları da enrage’e sokan verimliliği ile de yer edindi. Artık Warrior’ların 4. Manada bir kanadı eksik olacak.

Kendini özleteceği desteler: Tüm warrior deckleri

7. Antique Healbot

antique healbot

Reno Jackson’ın robot atası. Tüm Aggro decklerin o zamanki korkulu rüyasıydı. Hem mech sinerjisine açık olması, hem 3-3’lük bir body sahaya koyuyor olması, hem de 8 can fullemek. Bu kartın ilk çıktığı zamanlarda metaya damgasını vuracak özelliklerdi. Neredeyse her class’ın her türlü deckinde kendine yer edindi. Özellikle Warlock’ların hero power’ından gelen dezavantajına bir nevi yara bantlığı da yaptı. Hatta özellikle handlockların vazgeçilmez heallerindendi. O yüzden bazı çevrelerce adı antique healbot değil anti-kill bot’tu. Bu küçük robot dostumuzu da özleyeceğiz.

Kendini özleteceği desteler: Freeze Mage, Midrange Paladin, Handlock

6. Haunted Creeper

haunted creeper

Eğer bir minion boarda tutunacaksa işte o buydu. 1-2 lik küçük bedeninden çıkan kımıl kımıl iki küçük 1-1 lik body early game’de bir çok trade’i lehine çevirmeye başarmıştı. Sadece bir beast olmasının sinerjisinden hunterların kazandığı inanılmaz value’yu bir kenara koyarsak knife juggler’ın bıçak atma ekürisi olarak bile bir çok deckte kendine yer edindi.

Kendini özleteceği desteler: Zoolock, Secret Paladin, Midrange Hunter, Midrange Shaman, Aggro Druid