5. Mad Scientist

mad scientist

Bu çılgın bilim adamının deckten getirdiği secretlardan edinilen toplam değeri başka herhangi bir kart bugüne kadar verememiştir sanırım.Mage, Hunter ve Paladin (Doctor 7’den önce tabii ki) ‘lerin yegane dostuydu bu kart. Artık turnuva metalarında secretları daha az görmemize neden olabilecek kadar büyük bir değer kaybı yaşayacağımız kesin. Kendisine güzel bir emeklilik diliyoruz.

Kendini özleteceği desteler: Neredeyse tüm hunter ve mage deckleri

4. Sludge Belcher

sludge belcher

Ne zaman kendimizi bir duvarın arkasında güvende hissetmek istesek imdadımıza koşan karttı bu. Sadece priestlerin pain spell’i ile counterlanabilen bu güçlü taunt’un içinden çıkan minik sludge bile o kadar sinir bozucuydu ki neredeyse rakiplerinin bir silence’ı bu taunta gidiyordu. Özellikle control oynayan destelerin belkemiği bir karttı. Yeniden aramızda olmayacağını bilmek üzücü.

Kendini özleteceği desteler: Midrange Paladin, Handlock, Control Warrior

3. Piloted Shredder

piloted shredder

Oyunun en iyi 4 manalı drop’u da artık aramızdan ayrılıyor. Her türlü midrange deckinde kendine yer edinmeyi başaran bu mech sinerjisine açık dostumuzun içinden çıkan sürpriz 2 mana dropları bir oyunda üstünlük kurdurduğu gibi kimi zaman başımıza bela da oluyordu. (Doomsayer :)) Renolock kavramı bu kartın yokluğunda yeniden şekillenecektir.

Kendini özleteceği desteler: Midrange Druid, Midrange Paladin, Midrange Hunter

2. Loatheb

loatheb

Miracle Rogue’a bir tepki olarak oluşturulmuştu bu kart. Rakibinizi kilitlemek mi istiyorsunuz? Bir sonraki turn lethal var ve rakibin flamestrike’ından mı korkuyorsunuz? Freeze mage’in Alex’i indiği turn’de 1 tur daha mı yaşamak istiyorsunuz? Oynandığı turn’de rakibin tüm spell costlarını 5 mana arttıran bu kart pahalı spelleri oynanmaz hale getirirken neredeyse control’, aggro ve midrange’te her türlü deckte yerini bulan bir legendary karttı. Yokluğunu hissedeceğiz. Yeni counterımızı bulana kadar…

Kendini özleteceği desteler: Midrange Hunter, Midrange Druid, Tempo Mage

1. Dr. Boom

dr boom

Ve listemizin bir numarası. Hearthstone oyunu tarihinde görülmemiş en OP kart. 1,5 sene boyunca her expansion nerflenmesi beklenen ve tüm classların tüm deckinde yer bulan tek kart. Nam-ı diğer doktor 7. Bu kart olmadan artık gerçekten 7. turn’ler boş geçecek. Kendisini sadece özlemek ile kalmayacağız, her turnuva oyunu seyrettiğimizde çocuklarımıza anlatacağımız bir efsane olarak hafızalarımızda kalacak.

Kendini özleteceği desteler: Tüm desteler (Deste olmasına bile gerek yok aslında da neyse)