SAVUNMA
Bastion: Genji, Junkrat (aynı zamanda Widowmaker, Hanzo, Tracer, D.Va, Reaper…)
Evet. Altı karşıt. Bazı durumlarda daha çok. Bastion yeni yetmelere karşı güçlü ancak büyük, kolayca üstünlük sağlanabilecek zayıflıklara sahip. Uzun mesafeli karakterler (Widowmaker, Hanzo) kendilerini tehlikeye atmadan Bastion’a kolayca ölümcül hasar verebilirler. Bastion’ın tepesine kolayca çıkabilecek karakterler çoklu hasar verebilir(D.Va, Tracer, Reaper) aynı zamanda Bastion’a tek başlarına tehdit oluşturmuyorlarsa da iyi iş çıkarırlar.
Genji burada başarılı bir karşıt sayılabilir çünkü sadece yakın mesafede onu alt etmede başarılı olması bir yana, uzun mesafede de mermi yansıtma yeteneğiyle de Bastion’u uzaktan öldürebilir. Bekleme sürelerinize iyice hâkim olduğunuz vakit bu eşleşmede Bastion’un hiç şansı kalmıyor. Benzer şekilde Junkrat’in bombalarının inanılmaz delici hasarı, bombaların köşelerden ve duvarların üzerinden ateşlenebilme yetenekleriyle Taret Bastion’a büyük bir baş ağrısı vereceklerdir.
Bastion’un orta seviye ve üzerinde bu kadar hızlı seçimden düşmesinin sebebi hemen hemen herhangi bir karakterin doğru oynandığı takdirde Bastion’un üstesinden kolayca gelebilmesidir. Bastion aynı anda iki farklı yöne ateş edemez, ve Taret formunda hareket edemez. Arka arkaya düz bir hatta ona doğru ilerlemeyin, bir daha herhangi bir Bastion Play Of The Game’i görmeyeceksiniz. Ya onu başka bir takım arkadaşının öldürmesi için yeterince dikkatini dağıtın ya da dikkatinin başka bir yerde olmasını fırsat bilip onu kendiniz öldürün.

Hanzo: Widowmaker, Tracer
Hanzo orta ve uzun mesafede güçlü ancak dağılan oku kısa mesafede de tehlike teşkil ediyor. Keskin nişancı çatışmasına karşı savunmasız olsa da, Widowmaker’ın da iyi iş çıkarması şart. Tracer muhtemelen kısa mesafedeki en iyi karşıtı, çünkü tahmin edilemez hareket düzeni onu dağılan okla vurmayı zorlaştırıyor.

Torbjörn: Widowmaker, D.Va
Taretler -ve onları inşa eden küçük tombik adamlar- iyi bir nişancı için kolay bir hedef. D.Va da aynı zamanda iyi bir seçenek: Defence Matrix’i tüm takımını yaklaşana değin koruyabilir ve fırlatıcı jetlerle arkalama yeteneği  Torbjörn’ün taretleriyle arasındaki mesafeyi kolayca kapatıp, yakın mesafede onları silip süpürmesini sağlayabilir. Eğer Torbjörn gerçekten çok kuytu bir yerdeyse-ya da birden çok Torbjörn varsa- D.Va’nın ultisi karşı siperi dümdüz etmek için garanti bir yol.

torbjorn-oveerwatch

Junkrat: Winston, Pharah
Pharah, burada, kesin karşıt çünkü Junkrat’in bombaları Reinhardt’ın balyozuyla beraber en kötü anti-hava silahı. Pharah yerde uzun süre oyalanmadığı sürece, Junkrat’in yapabileceği hiçbir şey Pharahi endişelendirmez. Winston da Junkrat ile aradaki mesafeyi kapatmak için sağlam bir seçenek, güçlü bir hasar verip, Junkrat’in verebileceği herhangi bir hasarı tanklayabilir. Winston’in Dome kalkanı da aynı zamanda Junkrat’in kapılardan ve köşelerden gelen bombalarını engelleyebilir.

Mei: Tracer, Pharah
Pharah’ın, tekrardan, iyi iş çıkardığı senaryolardan bir diğeri. Mei’nin öldürücü İcicle Blast’ına kurban gitmemek için dikkatli olmalısınız, ama bunun yanında Mei’nin uzak mesafeden ona roketler yağdıran bir kahramana karşı yapabileceği çok şey yok. Ne de olsa kendisini yer yüksekliğinde bir duvarla uçan bir hedeften koruyamaz. Tracer daha zor zamanlar geçirebilir. Gerçekten. Mei’yle yakın mesafede oyalanmak istemezsiniz ama Mei’nin ulaşmaya çalıştığı savunmaya dayalı pozisyonlari kırmak da harikadır. Overwatch’un görev odaklı olduğunu unutmayın: eğer Mei’yi güçlü olduğu pozisyondan uzaklaşmaya zorlar ve Capture Point kovalattırırsanız, işinizi yapmışsınız demektir.

Widowmaker: D.Va, Genji
Widowmaker Overwatch’taki en yüksek yetenekli kahramanlardan biri, ancak D.Va bu konuda onu çok umursamıyor. Mesafeyi fırlatıcı jetlerle kapat, eğer zorundaysan kendini Defence Matrix’le koru, yakın mesafedeyse serbest davran. Eğer Widowmaker kanca ile uzaklaşmaya ya da kaçmaya çalışırsa, fırlatıcı jetlerle kovala. Bu, çoğu zaman, bedava kill. Genji biraz daha kurnaz kalıyor- ama eğer ki Widowmaker’i Reflect kullanıp kendi mermileriyle öldürmeye niyetiniz yoksa, yine de yakın mesafede öldürücü bir tehdit oluşturuyor, en azından, Widowmaker’ın takımınızdaki desteği aradan çıkarmasını engelleyebilirsiniz.