DESTEK
Lúcio: Mei, McCree
Lúcio eğer hareket etmeyi sürdürebilirse hayatta kalabilir. Harika bir hareketliliği ve can yenileme yeteneği onu durdurmak ve eğer ondan kurtulmak istiyorsanız arka arkaya hasar vermeniz gerektiği anlamına geliyor. Mccree’nin Stun-Fan Ateş kombosu bunun için harika ve bu kombo Lúcio’yu öldürmek için yeterli olmasa dahi sonrası için daha dikkatli oynaması adına zorlamış olacaksınız. Mei içinse Lúcio’yu öldürmek daha çok vakit alıyor, ama muhtemelen donmuş bir Lúcio ölmüş bir Lúcio demek ve ne kadar mobile olursa olsun, bir kez yakınlaştığında Mei’nin ateş hattından çıkması zor.

Mercy: Soldier 76, Genji
Eğer kendinizi Mercy tarafından yere çakıldığınız için bu yazıyı okuyor halde buluyorsanız, bundan başka halletmeniz gereken problemleriniz olduğu konusunda şüphelerim var. Mercy’nin eşleşmeleri genellikle diğer karakterlerden farklıdır çünkü çoklukla Mercy takım arkadaşlarının kim olduğuyla tanımlanır. Yine de: eğer ki gerçekten yetenekli ve size sorun çıkaran bir Mercy ile karşı karşıyaysanız, Soldier 76 ve Genji’nin ikisi de iyi bir seçim olur. Toplu bir savaşta, 76’nın odağı orta uzaklıkta Mercy’nin diğer kahramanların arkasında asılı kalma yeteneğine karşı iş görüyor. İttirme sırasındaysa Genji arkadan dolaşmada ve Mercy’i öldürüp geri dönmede oldukça başarılı.

mercy-overwatch

Symmetra: Roadhog, Pharah 
Symmetra uzun mesafeli, mobil kahramanlara ve savunmalarının arasından hızlıca sıyrılabilecek herhangi bir karaktere karşı zayıf durumda. Pharah’ı düşürebilmek için yapabileceği bir şey yok; örneğin, Symmetra’nın taretlerini göremiyor olsa bile Pharah’ın roketlerinin patlayıcı hasarı taretleri yok etmek için yeterli. Diğer taraftaysa, Roadhog’un büyük can barı bazı zamanlarda Symmetra’nın tuzaklarının etrafında dolaşabileceği anlamına geliyor- ayni zamanda pompalı tüfeğinin geniş yayılım ateşi sayesinde taretlerin bir bütününü tek seferde alabilir.

Zenyatta: Widowmaker, Genji 
Zenyatta’nın problemi Achilles Heel’in onun hareketini kısıtlaması, bu onu hem uzak hem yakın mesafede hızlı bir ölüm için elverişli yapıyor. Widowmaker için kolay bir hedef  ve genellikle tam şarj olmuş bir vuruş karşısında ölüyor. Aynı zamanda can havuzu Genji’nin sağ-tık ile Shuriken-Dash-Melee üçlüsünün çoğu zaman bitirebileceği kadar küçük ve yoldan çekilememesi de Genji’nin onu kuvvetle muhtemel kaçırmayacağı anlamına geliyor.

Kaynak: PC Gamer