TANK
D.Va: Mei, Zenyatta
D.Va, hareketliliğini engelleyebilecek ve meka’sının önündeki zayıf noktası olan kokpiti vurup avantaj sağlayabilecek her kahramana karşı zayıf. Mei bunların her ikisini de yapabiliyor, D.Va’yı dondurup mekasını yok edip sonrasında da kovalayıp D.Va’nın kendisini öldürebiliyor. Ek olarak, Mei’nin buz duvarı D.Va’nın ultisi olan patlamadan kaçmak için yararlı bir yol. Zenyatta da burada kendinden söz ettiriyor: Orb of Discord’u D.Va’yi Defence Matrix’inin içinden vurabilir ve meka’nın kendisine düzenli saldırılar ona çokça hasar verir.

Reinhardt: Symmetra, Genji
Symmetra’nın Reinhardt’a karşı iyi olmasının basit bir sebebi var: enerji topu ateşi Reinhardt’ın kalkanının içinden geçip yüklü bir miktar hasar verebilir. Eğer dar bir koridordan yavaşça ilerliyorsa, bunu güvenli bir mesafeden sürekli olarak yaparak, onun ve takım arkadaşlarının canını yakabilirsiniz, bu sırada da ultimateinizi doldurabilirsiniz. Reinhardt aynı zamanda taretlerle de zorlanabilir, zekice yerleştirilirlerse, taretlere yakınlaşmakta zorlanacaktır. Genji de yerinde bir seçenek, hızlıca kalkanın içinden geçip kısa sürede çokça hasar verebilir. Reinhardt ile karşı karşıyayken onu, yönünü değiştirmeye ya da dönmeye zorlamanın çoğu zaman onun öldürmenizi kolaylaştıracağını hatırlamakta fayda var.

Roadhog: Mei, Reaper 
Roadhog’un en büyük zaafı çoğu zaman kendisidir. Kocaman bir can barı var, ve bunun bir kısmını yenileyebiliyor, ama bunun karşılığında karşı takıma ulti charge fırsatı veriyor. Eğer Roadhog’u görürseniz vurun: hiçbir şey olmasa dahi ultiniz daha hızlı dolacaktır. Mei iyi bir seçim çünkü Roadhog’un hasarından kendini dondurarak kaçabilir, ve bir kez donduğunda, Roadhog öldürülmesi daha kolay hake geliyor. Reaper da iyi bir seçim: o kadar büyük hedefe ikili pompalı tüfekle yüksek hasar vermemek gerçekten zor ve de Wraith Form da kolay kaçış sağlıyor.

roadhog-overwatch

Winston: Reaper, Bastion
Tekrardan belirtelim ki büyük hedefler Reaper’ın öne çıktığı yerler. Reaper nerdeyse her zaman kafa kafaya kavgada Winston’ı yenecektir, Blizzard’ın sinematik trailer ekibi ne önerirse önersin. Eğer Winston’ın ani ataklarının kurbanıysanız, Reaper’a geçmek onu durdurmanızın yoludur. Bastion da yerinde bir seçim olacaktır, çünkü Winston Bastion’u öldürmeden daha önce onun can barını hızlıca sıfıra indirebilir, yakın mesafede bile, Dome kalkanının etkisini sıfırlayabilir.

Zarya: Junkrat, Pharah 
Zarya’nın sınırlı mesafesi ve hareketliliği onu Pharah için kısmen kolay bir hedef yapıyor ve gerekli olduğunda ultisi ise Zarya’nın ekstra kalkanını ortadan kaldıracak kadar hasar veriyor. Junkrat de iyi bir seçenek, bunu art arda yüksek hasar verebilmesine ve Zarya’nın çok bir şey yapamayacağı mesafede kalmasına borçlu. Zarya kendini ve başka “bir” karakteri korumada iyi: diğer tankların yaptığı gibi tüm takım için yapılan ateşi kesemez, ki bu da onu Junkrat’in büyük alan etkili saldırılarına karşı zayıf kılıyor.